Το διακεκριμένο ως 50 Best Discovery Restaurant,The Athenian House στην Σαντορίνη, εγκαινιάζει την 7η σεζόν του καλωσορίζοντας ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά δίδυμα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, τους Jerome Serres και Γιάννη Μπαξεβάνη.

Με φόντο την ασύγκριτη καλντέρα στο Ημεροβίγλι, το The Athenian House έχοντας ήδη αναχθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό για το νησί της Σαντορίνης, δεν σταματά να εξελίσσεται και για το 2022 παραδίδει τα ηνία της κουζίνας του στον πολυβραβευμένο Έλληνα σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και τον βραβευμένο 3 φορές με αστέρι Michelin Jerome Serres.

Οι δύο σπουδαίοι σεφ, έχοντας κερδίσει επάξια τον τίτλο των απόλυτων ανανεωτών της ελληνικής κουζίνας, φέτος το καλοκαίρι ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και μαζί δίνουν νέα πνοή σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές. Τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, οι προσεκτικά επιλεγμένες κοπές κρεάτων, τα άγρια χόρτα και τα γηγενή βότανα, οι καρποί και τα εποχιακά φρούτα, όλα δημιουργούν έναν Μεσογειακό καμβά εμπλουτισμένο με κορυφαίας ποιότητας ελαιόλαδο και ζουμερά λαχανικά.

Το καλοκαίρι του 2022, το The Athenian House προσφέρει μία επιλογή από 3 εξαιρετικά degustation μενού: Ένα εξολοκλήρου Plant Based, ένα με προτάσεις της θάλασσας και ένα κρεατοφαγικό με πρωταγωνιστή το ελευθέρας βοσκής ή grass fed αρνί από ντόπιες φάρμες.

Δύο κορυφαίες γαστρονομικές κληρονομιές, της Ελλάδας και της Γαλλίας,
φέτος γίνονται ένα στην Σαντορίνη.

Σας περιμένουμε στο The Athenian House.

Οι Σεφ μας
Ο Jerome Serres, γεννήθηκε στην Τουλούζη της Γαλλίας όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο École hôtelière de Mazamet. Έχοντας εργαστεί επί σειρά ετών σε μία πλειάδα εξαιρετικών Γαλλικών εστιατορίων πλάι σε κορυφαίους σεφ, αποφάσισε να εγκαινιάσει το δικό του εστιατόριο Lautrec στη Γαλλια. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2002, μετακόμισε στην Ελλάδα, όπου είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται, καθώς σύντομα έγινε ένας από τους μόλις 5 σεφ της Ευρώπης που κατάφεραν να κερδίσουν 3 φορές από ένα αστέρι Michelin (2003, 2006, 2007) σε λιγότερα από 5 χρόνια. Το εστιατόριο Σπονδή γίνεται υπό την επίβλεψή του το πρώτο Relais & Chateaux στην Ελλάδα, ενώ το Pil Poul διακρίνεται με ένα αστέρι Michelin μόλις 4 μήνες από την στιγμή που ο Jerome ανέλαβε τα ηνία της μπριγάδας του.

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης γεννήθηκε στην Αθήνα και αφού ολοκλήρωσε τις μαγειρικές σπουδές του σε Ελλάδα και Γαλλία, εγκαταστάθηκε στην Κρήτη. Εκεί άρχισε να εξερευνεί τους ντόπιους θησαυρούς του τόπου, τα ασύγκριτα βότανα και χορταρικά καθώς και την παράδοση που περνάει στην κουζίνα από γενιά σε γενιά.

Κρίταμο και χαρούπι, χόρτα από το βουνό και την θάλασσα, φρέσκο γιαούρτι και αιγοπρόβεια κρέατα, ένας ατέλειωτος κόσμος σπουδαίων και μοναδικών υλικών ανοίχθηκε μπροστά του και μέσα από την κουζίνα του κατάφερε να τον αναδείξει στο έπακρο. Ο ίδιος έχει χαρακτηριστεί ως ο απόλυτος ανανεωτής της ελληνικής κουζίνας, ενώ έχει αποσπάσει μια σειρά διακρίσεων και βραβεύσεων για το σπάνιο μαγειρικό του ταλέντο και την συνεισφορά του στην ανάδειξη της τοπικής κουζίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας