Κίνητρα για τουρισμό και τη χειμερινή περίοδο (μέχρι και τον Μάρτιο του 2023) σε διάφορους προορισμούς της χώρας επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην 86η ΔΕΘ.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, θα υπάρξουν δράσεις και για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και για την προσέλκυση τουριστών από μεγάλες αγορές του ελληνικού τουρισμού.

Για τον εσωτερικό τουρισμό θα υπάρξουν επιπλέον 200.000 δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». Για την προσέλκυση ξένων τουριστών θα υπάρξει κοινή διαφήμιση του ΕΟΤ με τουρ οπερέιτορ και αεροπορικές εταιρείες. με παράλληλα θέσπιση κινήτρων για χειμερινά προγράμματα στη χώρα μας.

Ο κ.Μητσοτάκης ανήγγειλε επίσης ότι ο μειωμένος ΦΠΑ θα παραμείνει στα προϊόντα και στους επιχειρηματικούς κλάδους που ισχύει τώρα- και στον τουρισμό- μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Ανέφερε ακόμη ότι η Χρυσή Βίζα θα δίνεται για αγορές ακινήτων στη χώρα μας αξίας άνω των 500.000 ευρώ.

Mέτρα στήριξης

Ο κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης 21 πρωτοβουλίες και πακέτο 5,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη πολιτών, επιχειρήσεων και επαγγελματιών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Είπε:

“Ανακοινώνω 21 πρωτοβουλίες. Μέχρι το τέλος του 2022- οκτώ μέτρα στήριξης. 12 μεγάλες αλλαγές στον προϋπολογισμό και ένα μεγάλο πρόγραμμα στέγης.

Τον Δεκέμβριο: 2.300.000 θα πάρουν 250 ευρώ αφορά ανασφάλιστους υπερήλικες, χαμηλοσυνταξιούχους. Οι ευάλωτοι μία ακόμη δόση και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών μιάμιση δόση.

Αυξάνεται στα 1.500 ευρώ το επίδομα στέγασης των φοιτητών. Για τους φοιτητές που θα συγκατοικήσουν το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ ανά άτομο.

Το επίδομα θέρμανσης θα φτάσει τα 300 εκατ. Διευρύνονται τα κριτήρια. Για όσους δικαιούχους που θα καταναλώσουν πετρέλαιο και άλλα καύσιμα πλην φυσικού αερίου το επίδομα διπλασιάζεται. Θα ανακοινώσουμε παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης για όλους.

Στους αγρότες έκτακτη επιδότηση 60 εκατ. ευρώ ως άμυνα στο κόστος των λιπασμάτων. Κτηνοτρόφοι θα επιδοτηθούν για τις ζωοτροφές.

Οι δικαιούχου του αλλάζω συσκευή αυξάνονται κατά 200.000, χρήματα από το πρόγραμμα επενδύσεων.
Εξασφαλίζουμε χώρο στο δίκτυο για να δέχεται ρεύμα από παραγωγούς. Θα επιδοτήσουμε 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά σε στέγες και επιχειρήσεις.
Πρόσθετα κίνητρα για επέκταση τουριστικής περιόδου, τουρισμός για όλους για νέους δικαιούχους- θα ανακοινωθεί πρόγραμμα μέσα στο χειμώνα.

Διευθετούμε μια σειρά αιτήματα των ενόπλων δυνάμεων. Μισθολογική εξέλιξη εθελοντών, επέκταση μάχιμης πενταετίας, πρόσθετη αμοιβή στα πληρώματα πολεμικών πλοίων σε αποστολή. Αυξάνεται ο βασικός σταθμός, μεσοσταθμικά 10% για τους γιατρούς του ΕΣΥ. Μειώνονται ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκινά η αναμόρφωση του ενιαίου μ ισθολογίου.

Για τη στήριξη στις οικογένειες επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες. Ο μειωμένος ΦΠΑ στον καφέ, και τον πολιτισμό επεκτείνεται. Εως το τέλος του 2024 παραμένει παγωμένος ο ΦΠΑ στην οικοδομή. Αυξάνονται κατά 120 εκατ. ευρώ οι αυτοτελείς πόροι της αυτοδιοίκησης.

Ξεκινά και η διαδικασία για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Τα μέτρα που ανακοινώνω αθροίζονται περίπου σε 5,5 δισεκατομμύρια χωρίς την επιδότηση του ρεύματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας