Και σήμερα δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Και σήμερα παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια καθώς αποφασίστηκε να συνεχιστεί η απεργία της ΠΝΟ που ξεκίνησε χτες ταλαιπωρώντας περισσότερους από 180.000 επιβάτες.

Σημειώνεται ότι η απεργία της ΠΝΟ από την πρώτη μέρα που είχε εξαγγελθεί είχε αναφερθεί ότι θα έχει προοπτικές κλιμάκωσης με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας να καταθέτει βελτιωμένη πρόταση για αυξήσεις μισθών των ναυτεργατών 2% από 1/9/2018 έως 31/12/2019.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε ωστόσο να συνεχιστεί και σήμερα η απεργία με τα πλοία να παραμείνουν στα λιμάνια έως τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΠΝΟ έχει ζητήσει αύξηση 5% στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας, με το επιχείρημα ότι εδώ και οκτώ χρόνια δεν έχουν λάβει καμία αύξηση, παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματος, ενώ οι ακτοπλόοι, από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι δε μείωσαν τους μισθούς των ναυτικών, όπως έγινε σε άλλους κλάδους.

Οι ακτοπλόοι από την πλευρά τους είχαν προτείνει αρχικά αύξηση 1% από τις αρχές Σεπτεμβρίου και άλλο 1% από την 1η Ιουνίου 2019, η ΠΝΟ όμως δεν έκανε δεκτή την πρόταση ενώ οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν και πάλι σήμερα μεσημέρι για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας