Οι αναθεωρημένοι δείκτες των προβλέψεων για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη, έχουν εν πολλοίς να κάνουν με την αύξηση των τουριστικών ροών στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο κ.Κικίλιας ανέφερε επίσης ότι τουριστικοί παράγοντες εκτιμούν ότι μπορεί τα τουριστικά έσοδα φέτος να φτάσουν τα 12 δισ. ευρώ, κάτι που θα οφείλεται στην κατά 20% αύξηση της μέσης δαπάνης των τουριστών στη χώρα μας.

Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ακόμη ότι το υπουργείο και οι συναρμόδιες αρχές έδωσαν μεγάλη μάχη για να παραμείνουν ανοιχτές οι πτήσεις από την Αμερική μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία ψηφιακού χάρτη στον ΕΟΤ.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

20% αύξηση στη μέση δαπάνη του επισκέπτη στη χώρα μας

Οι θεσμικοί τουριστικοί παράγοντες σημειώνουν ότι ενδεχομένως να φτάσουμε και τα 12 δις έσοδα φέτος από τον τουρισμό. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι έχουμε 20% αύξηση στη μέση δαπάνη του επισκέπτη στη χώρα μας.

Είναι σωστό να επενδύσουμε και στην data based policy πλέον. Δηλαδή να έχουμε τα στοιχεία έτσι ώστε να μπορέσουμε να υπολογίσουμε επιστημονικά και με στρατηγική τι θα κάνουμε.

Οι αναθεωρημένοι δείκτες των προβλέψεων για την ελληνική οικονομία έχουν εν πολλοίς να κάνουν με την αύξηση των τουριστικών ροών

Οι αναθεωρημένοι δείκτες των προβλέψεων για την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη, έχουν εν πολλοίς να κάνουν με την αύξηση των τουριστικών ροών στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες.

Η προσδοκία είναι να μπορέσουμε αυτή την εξαιρετική τουριστική εμπειρία που προσφέρουμε σε όλους τους επισκέπτες μας, να την έχουμε σε υψηλά επίπεδα για το φθινόπωρο και τον Οκτώβριο, ίσως και για τις αρχές του Νοεμβρίου.

2 εκ. ευρώ για την τουριστική καμπάνια της Εύβοιας το 2022

Ο Πρωθυπουργός διόρισε έναν άνθρωπο με πολύ μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και στα κοινά της χώρας, τον Σταύρο Μπένο, ο οποίος μου παρουσίασε χθες ένα ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Εύβοιας, κυρίως της Βόρειας Εύβοιας, μετά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες του καλοκαιριού.

Και ο ίδιος τόνισε ότι τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος στο να μπορέσει να επανέλθει η περιοχή και να ευημερήσουν οι κάτοικοί της.

Μαζί με τις οριζόντιες δράσεις για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος που θα κάνουμε εκεί, ξεκινώντας από τις αρχές του 2022, σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό αποφασίσαμε να στηρίξουμε περαιτέρω το τουριστικό προϊόν στην Εύβοια με 2 εκατομμύρια ευρώ για την καμπάνια.

Επιστρέφουμε στους πολίτες το μέρισμα της ευημερίας που δίνει ο τουρισμός στη χώρα

Το Υπουργείο Τουρισμού είναι ένα αναπτυξιακό Υπουργείο, ένα οικονομικό Υπουργείο. Υπάρχουν 4 βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. Επιστρέφουμε στους πολίτες το μέρισμα της ευημερίας που δίνει ο τουρισμός στη χώρα.

Θέλουμε να προφυλάξουμε τους πολύ διαδεδομένους νησιωτικούς προορισμούς μας από τον υπερτουρισμό, στηρίζοντας τις υποδομές τους και να διαφυλάξουμε τη βιωσιμότητα του προϊόντος, όπως είπε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός.

Είναι υποχρέωσή μου να συνεργαστώ με τους συναρμόδιους Υπουργούς, έτσι ώστε να υλοποιηθούν οι λύσεις οι οποίες με επιστημονικό τρόπο έχουν βρεθεί σχετικά με τις υποδομές μας, την ύδρευση, τα συστήματα αποχέτευσης.

Δώσαμε μεγάλη μάχη για να παραμείνουν ανοιχτές οι πτήσεις από την Αμερική μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν

Δώσαμε μεγάλη μάχη να παραμείνουν μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν ανοιχτές οι πτήσεις από την Αμερική. Μιλάμε για 8 πτήσεις από Αμερικανικές εταιρείες και μία από την Emirates, που έδωσαν τεράστια προστιθέμενη αξία και στην Αθήνα και την Αττική και σε όλη τη χώρα.

Δεν υπήρχε αυτό ως δεδομένο πριν από μερικά χρόνια. Το ότι θα παραμείνουν ανοιχτές αυτές οι πτήσεις μέχρι το τέλος της σεζόν και μάλιστα τώρα με τα πολύ ευχάριστα νέα, τα οποία χθες προανήγγειλε ο κύριος Λαμπρινίδης, ότι από 1η Νοεμβρίου ανοίγει η δυνατότητα των εμβολιασμένων Ευρωπαίων πολιτών να επισκέπτονται την Αμερική

Αυτό σημαίνει ότι οι πτήσεις θα επιστρέφουν γεμάτες. Είναι μια προστιθέμενη αξία στην προσπάθεια που έχουμε κάνει, για τους τουρίστες οι οποίοι έρχονται, μένουν για πολλές μέρες στη χώρα μας, ξοδεύουν παραπάνω και θέλουν να ζήσουν μια τουριστική εμπειρία υψηλού επιπέδου.

Τέτοιου είδους τουρίστες θέλουμε και θα θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να επεκτείνουμε και την τουριστική περίοδο. Έχουν γίνει πλέον σημαντικές επενδύσεις με καταλύματα τα οποία έχουν γήπεδα γκολφ, γήπεδα τένις, διοργανώνουν αθλητικά τουρνουά και επεκτείνεται η περίοδος. Υπάρχουν ανεξερεύνητα συγκεκριμένα σημεία της ελληνικής υπαίθρου που θα στηρίξουμε.

Ψηφιοποίηση στον τουρισμό με δημιουργία ψηφιακού χάρτη στον ΕΟΤ

Δημιουργείται ψηφιακός χάρτης στον ΕΟΤ έτσι ώστε να μπορούν πολύ πιο εύκολα οι δυνητικοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση, να μπουν και να δουν ακριβώς τι θέλουν, φυσικά με διασύνδεση με τα πολιτιστικά μας μνημεία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πάμε τον τουρισμό και τις δυνατότητες πρόσβασης και ενημέρωσης στην επόμενη φάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας