Στις 5 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την επέκταση της τουριστικής περιόδου και της βιομηχανίας της κρουαζιέρας, που είναι σημαντική για τη βόρεια Ελλάδα και αποτελεί στρατηγικό στόχο για τη χώρα. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι προχωρά η κτηριακή αναβάθμιση του λιμανιού του ΟΛΘ για την κρουαζιέρα.

Ο κ. Κικίλιας είχε συνάντηση εργασίας με τον COO της Fraport Greece, Ηλία Μαραγκάκη, τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνο Λιάγκο, τον CEO του Dimera Group, μέλος του Δ.Σ. και CIO της ΟΛΘ Α.Ε., Artur Davidian και την Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΟΛΘ Α.Ε. Θεοδώρα Ρήγα.

Ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσω συνεργειών με τη Fraport και ΟΛΘ

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι με τη συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού, της Fraport, του ΟΛΘ και του επενδυτή, το check-in και η μεταφορά των αποσκευών των ταξιδιωτών που θα καταλήγουν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο λιμάνι και θα επιβιβάζονται στην κρουαζιέρα, θα γίνεται με μέριμνα της Fraport και του ΟΛΘ. Το ίδιο θα συμβαίνει και για τις αποσκευές των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων οι οποίοι θα συνεχίζουν το ταξίδι τους από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

«Φανταστείτε ότι οι ταξιδιώτες στη Θεσσαλονίκη θα απολαμβάνουν άλλη μία υπηρεσία. Καθώς θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο, δεν θα χρειάζεται οι ίδιοι να φροντίζουν για τη μεταφορά των αποσκευών τους στα κρουαζιερόπλοια. Αντίστοιχα, ερχόμενοι με την κρουαζιέρα στο λιμάνι δεν θα χρειάζεται να κάνουν check-in, αφού οι αποσκευές θα πηγαίνουν απευθείας στο αεροδρόμιο» σημείωσε.

Όπως επισήμανε, μέσω τέτοιων ποιοτικών υπηρεσιών αναβαθμίζεται ο ελληνικός τουρισμός, ενώ οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν περισσότερο διαθέσιμο χρόνο στα ξενοδοχεία, τα μαγαζιά και τα εστιατόρια της πόλης. «Τέτοιες συνέργειες, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των υποδομών, ενισχύουν το τουριστικό μας προϊόν και φέρνουν περισσότερα έσοδα, τα οποία επιμερίζονται όχι μόνο στους επενδυτές του λιμανιού ή τη Fraport, αλλά κυρίως στη μέση ελληνική οικογένεια και στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον Τουρισμό», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας