Ο πολυβραβευμένος σεφ Δημήτρης Κατριβέσης και η ομάδα του, με αγάπη για τα εποχικά υλικά και με σεβασμό για τις πρώτες ύλες μας προσκαλούν στο mavro για να μας μυήσουν στη φιλοσοφία της βιώσιμης γαστρονομίας”

Με Σεβασμό στη Γη της Σαντορίνης
Συνδυάζοντας τον πλούτο των τοπικών υλικών με μια συνεχή γαστρονομική εξερεύνηση, ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης συνδέει την καρδιά της Σαντορίνης με την παγκόσμια κουζίνα. Βασικό του αξίωμα είναι το «καμία απώλεια – καμία σπατάλη» και στόχος του να επιτύχει ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας, που θα σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας τη σημασία της αειφορίας και στη γαστρονομία.

Μέλι από Φλούδα Μπανάνας και Μαγιονέζα από Κολλαγόνο Ψαριού

Το μενού του mavro έχει σχεδιαστεί προσεκτικά ώστε να εξασφαλίσει την ελάχιστη σπατάλη φαγητού. Μία από τις σημαντικότερες πρακτικές που έχει υιοθετήσει το εστιατόριο είναι η κομποστοποίηση υπολειμμάτων τροφίμων και η αξιοποίηση των πλεοναζόντων συστατικών, σε δημιουργικές γευστικές προσεγγίσεις.

Φλούδα Μπανάνας, κι όμως μας δίνει πολλές και νόστιμες λύσεις

Ένα υλικό που καθημερινά όλοι πετάμε, η φλούδα της μπανάνας αποκτά νέα ζωή και μέσα από διαφορετικές τεχνικές και ζυμώσεις, είτε παλαίωσης είτε ωρίμανσης, αναδεικνύεται ως βάση για τη δημιουργία πολλαπλών συνταγών και συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στην πολιτική του εστιατορίου για ηθική ανακύκλωση. Στα μενού του mavro θα συναντήσετε λοιπόν μέλι από φλούδα μπανάνας, ρούμι από φλούδα μπανάνας και tepache από φλούδα μπανάνας ως επιβεβαίωση πως δεν πετάμε τίποτα αλλά αντίθετα αξιοποιούμε όλο τον πλούτο της γης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας