Κλειστά θα παραμείνουν για ένα τρίωρο τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι του Νομού Αττικής την Πέμπτη, 6 Ιουλίου, έπειτα από απόφαση που έλαβε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) να προχωρήσει σε στάση εργασίας τις ώρες 8-11 πμ.

Οι αρχαιοφύλακες έχουν τα παρακάτω αιτήματα:

Α. Να υπάρξει διαβούλευση για τον Οργανισμό του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων Και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), σε μείζονα θέματα που αφορούν 1) Την καλύτερη λειτουργία και αποδοτικότητα του συγκεκριμένου Φορέα και 2) Τη συνέχιση καταβολής αμοιβών των φυλάκων (εξαιρέσιμα-πέραν πενθημέρου). Οι μεγάλες αδυναμίες της διοίκησης του ΤΑΠΑ είναι πλέον οφθαλμοφανείς π.χ.( καθυστέρηση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αναψυκτήρια-πωλητέα), με αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών Πόρων για το δημόσιο.

Β. Οι τραγικές ελλείψεις φυλακτικού προσωπικού (ημερήσιοι και νυχτοφύλακες) στα Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους που έχουν αντίκτυπο στην διαδικασία της ομαλής λειτουργίας, κάνουν επιτακτική την ανάγκη άμεσων μονίμων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ

Γ. Την απρόσκοπτη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να συνεχιστούν οι Κοινωνικές δράσεις του υπέρ των εργαζομένων, όπως πχ. o βρεφονηπιακός σταθμός των υπαλλήλων, οι κατασκηνώσεις , εκδηλώσεις κ.α. και την διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού.

Σε περίπτωση μη υλοποίησης των σχετικών αιτημάτων, η ΠΕΥΦΑ προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει άμεσα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας