Η διαδικασία των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός Εργαζομένων – Ανέργων» για την περίοδο 2023-2024 ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου. Φέτος, δεν αναμένεται να δοθεί παράταση στις αιτήσεις για το πρόγραμμα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης

Πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω των καθυστερήσεων της πρώτης ημέρας στην πλατφόρμα, καθώς και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, πολλοί ήταν οι πολίτες που διαμαρτύρονται από το πρωί της Τρίτης και ζητούν παράταση στο πρόγραμμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πρωτοψάλτης δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός Εργαζομένων – Ανέργων»:

«Παρακολουθούσαμε πολύ στενά με τη Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Υπήρχαν κάποιες στιγμές που υπήρχαν αναμονές, αλλά η πλατφόρμα δεν έπεσε. Και να σας πω απλώς ότι από Σάββατο βράδυ μέχρι χθες το βράδυ γίνανε 360.000 αιτήσεις. Δηλαδή δούλεψε πολύ καλά και σήκωσε το σύστημα έναν τρομερό όγκου αιτήσεων. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι κάποια στιγμή που μπήκαν ίσως είχαν αναμονή. Έπρεπε να επιστρέψουν σε 5 λεπτά»

Σχετικά με τη συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός Εργαζομένων – Ανέργων» δήλωσε πως τα νούμερα φέτος σε σύγκριση με πέρσι είναι ακόμα πιο υψηλά και σημείωσε:

«Βλέπουμε ότι η ανταπόκριση είναι μεγάλη και εμείς ξεκινάμε τώρα την επεξεργασία των στοιχείων. Για να ξεκινήσει η μοριοδότηση πρέπει να επεξεργαστούμε 580.000 αιτήσεις, να δούμε τα στοιχεία που υπέβαλαν, να αντλήσουμε στοιχεία από ΑΑΔΕ, από ΕΦΚΑ και ούτω καθεξής για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη μοριοδότηση»

Όσον αφορά τα πρώτα αποτελέσματα, ο κ. Πρωτοψάλτης δήλωσε πως:

«Τώρα ξεκινάμε την αξιολόγηση και θέλουμε προφανώς μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να βγάλουμε τα προσωρινά αποτελέσματα»

H ανακοίνωση θα γίνει με δελτία τύπου και αναρτήσεις των πινάκων με τους επιτυχόντες στην ιστοσελίδα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας