Κορινθιακός Κόλπος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Κορινθιακός Κόλπος: Πολιτιστική Κληρονομιά και βιώσιμη ανάπτυξη» που διοργάνωσε ο Σ.Π.Ο.Α.Κ., σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και την ΕΦΑ Βοιωτίας, στις 29-30 Μαρτίου 2019 στην Θήβα.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή των Δημάρχων Θηβαίων και Δωρίδος, δημοτικών συμβούλων του Δήμου Θηβαίων, της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, εκπροσώπων του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κορινθιακού Κόλπου (ΦΔΠΠ) και οικολογικών οργανώσεων.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας «Κορινθιακός Κόλπος: Πολιτιστική Κληρονομιά και βιώσιμη ανάπτυξη»

  • Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι, απαιτεί συνέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Είναι απαραίτητη η καθιέρωση ενός τρόπου τακτικής συνεργασίας των Δήμων, του ΦΔΠΠ, των Εφορειών Αρχαιοτήτων και εκπροσώπων των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Πολιτισμού & Αθλητισμού για ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων στην κατεύθυνση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και ανάδειξης και προβολής των αρχαιολογικών χώρων.
  • Είναι απαραίτητο να γίνει προσπάθεια εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών από μικρή ηλικία για την δημιουργία οικολογικής συνείδησης και πολιτιστικής επιμόρφωσης. Η συνεργασία με αρμόδιους επιστημονικούς φορείς για διάχυση της γνώσης είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας