Κορκίδης: Νέα εποχή για το Λιμάνι του Πειραιά

Το αισιόδοξο μήνυμα ότι το Λιμάνι του Πειραιά διανύει μια νέα εποχή εξέφρασε από το βήμα του 3ου Διεθνές Συνεδρίου «Λιμάνια, τις Θαλάσσιες Μεταφορές και τη Νησιωτικότητα», ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης.

Κορκίδης: Νέα εποχή για το Λιμάνι του Πειραιά«Στις μέρες μας θεωρείται πλέον καθολική η διαπίστωση ότι τα εμπορικά λιμάνια θα πρέπει να παρέχουν σύγχρονες υπηρεσίες για την ταχεία και ομαλή διακίνηση των φορτίων, παρέχοντας υψηλή παραγωγικότητα με τα ανάλογα μέσα, αξιοπιστία, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογικών συστημάτων, ανταγωνιστικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών κ.α.  Αγκυροβολώντας στην ελληνική πραγματικότητα τώρα, δυστυχώς, στα χρόνια που πέρασαν σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις στην εκμετάλλευση των λιμανιών μας, με αποτέλεσμα να δοθεί χρόνος και χώρος, ώστε να αναπτυχθούν λιμάνια άλλων γειτονικών χωρών, παρά το γεγονός ότι η περιοχή μας έχει σημαντικό γεωγραφικό πλεονέκτημα για ανάπτυξη, κυρίως του Πειραιά, ως “hub port” πολλών μεγάλων ναυτιλιακών γραμμών. Η κατάσταση, ωστόσο, άρχισε να διαφοροποιείται σημαντικά μετά τη Σύμβαση Παραχώρησης για την απόκτηση του 67% του Ο.Λ.Π. από την Cosco Group. Σήμερα, μπορούμε να ισχυριστούμε με βεβαιότητα πως το λιμάνι του Πειραιά έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή, καθώς είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος λιμένας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ενδεικτικά, αναφέρω ότι το λιμάνι του Πειραιά είναι πλέον έτοιμο να εξυπηρετήσει πλοία «γίγαντες των θαλασσών» χωρητικότητας 20.000+ TEUs».

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα, «τα Λιμάνια, τις Θαλάσσιες Μεταφορές και τη Νησιωτικότητα», που ολοκλήρωσε τις εργασίες του χτες διοργανώθηκε από το Ενεργειακό και Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου (ΕΠΕΓΑ) & το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας