Αποχώρησε από τη θέση του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο κ. Γιώργος Τσακίρης και τα καθήκοντα ανέλαβε ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός. Ο κ.Τσακίρης σε αποχαιρετιστήρια επιστολή του προς όλους τους συναδέλφους του και μέλη του ΞΕΕ, αναφέρει:

“Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας μου ως προέδρου και είκοσι συνολικά χρόνια συμμετοχής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, ολοκληρώνεται σήμερα ένας μακρόχρονος κύκλος μου στα κοινά του Έλληνα ξενοδόχου και συγχρόνως κλείνει για μένα μια σημαντική περίοδος, που περιλαμβάνει πολλά καλά προσωπικά μου χρόνια και πολλές από τις πιο γεμάτες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες της ζωής μου.

Είχα την χαρά να γνωρίσω και συνεργαστώ στην εικοσαετή θητεία μου, με πολλούς σπουδαίους, ικανούς και καταρτισμένους επαγγελματίες ξενοδόχους και ιδιοκτήτες camping, με όραμα δημιουργίας και προσφοράς και έμαθα πολλά από αυτούς.

Παράλληλα είχα την τιμή και το προνόμιο να συνυπάρξω στο διοικητικό συμβούλιο και στη συνέχεια να ηγηθώ ικανών, αξιόπιστων και αφοσιωμένων στο καθήκον τους συναδέλφων, που στήριξαν με μεγάλη εμπιστοσύνη την κοινή προσπάθεια μας, τους οποίους βαθύτατα εκτιμώ και ευχαριστώ.

Ανέλαβα το 2010 την ηγεσία του ΞΕΕ, παράλληλα με μια δύσκολη και αβέβαιη κοινωνική και οικονομική συγκυρία της χώρας μας και προσπαθήσαμε, σε δύσκολο και αντίξοο περιβάλλον, να κρατήσουμε ψηλά τις αξίες μας, το πρότυπο λειτουργίας μας, την εικόνα και το κύρος μας.

Επιδιώξαμε και αναλάβαμε σημαντικές πρωτοβουλίες και ρόλους για την αναβάθμιση και οργάνωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Συμπορευτήκαμε σε ένα όμορφο και συγχρόνως δύσκολο ταξίδι, κερδίσαμε πολλές μάχες, είχαμε σημαντικές επιτυχίες αλλά και αποτυχίες και τελικά καταφέραμε να δώσουμε μια θετική εικόνα και ελπίδα στην κοινωνία.

Είμαι βέβαιος ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο υπό τη νέα άξια Διοίκησή του και με τη δική σας σημαντική συμβολή, υποστήριξη και ενδιαφέρον, όχι μόνο θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον σημαντικό του ρόλο στο τουριστικό γίγνεσθαι της χώρας μας, αλλά θα αναβαθμίσει περαιτέρω την εικόνα και ωφέλεια του τουρισμού για την ελληνική κοινωνία.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το πρόσωπο του ελληνικού τουρισμού στην κοινωνία είμαστε εμείς, οι Έλληνες ξενοδόχοι, μικροί και μεγάλοι, που πασχίζουμε καθημερινά για την εικόνα και προκοπή αυτού του τόπου. Παρ’ όλο που η κυρίαρχη εικόνα του τουρισμού στην κοινωνία, περιορίζεται διαχρονικά στα ποσοτικά του επιτεύγματα, υπάρχει και η άλλη, η λιγότερο προβεβλημένη αλλά εξίσου σημαντική συμβολή, αυτή στην απασχόληση και την τεράστια συνεισφορά του τουρισμού στην παραγωγή εισοδήματος σε όλους τους τομείς της οικονομίας, συμβολή που διαχρονικά δεν μας αναγνωρίζεται.

Αγαπητοί Συνάδελφοι και φίλοι,

Η αποχώρησή μου από τα κοινά του κλάδου μας είναι σε προσωπικό επίπεδο στενάχωρη διότι κυρίως θα μου λείψει η χαρά της συνεργασίας μου με εξαιρετικούς συναδέλφους και συνεργάτες.

Όμως ως γνωστό, κάθε τέλος οριοθετεί συγχρόνως την αρχή ενός άλλου κεφαλαίου, το οποίο για μένα είναι η επιστροφή στις ρίζες μου, στην επαγγελματική μου καθημερινότητα στη δουλειά μου και στην επιχείρησή μου. Πιστεύω όμως ότι η μεταξύ μας σχέση, διαχρονικά, θα παραμείνει μια ισχυρή σχέση.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά από βάθους καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας, τη μακρόχρονη συνεργασία μας και για όλα όσα μου προσφέρατε.

Καλή τύχη σε όλους σας

Γεώργιος Α. Τσακίρης
Πρόεδρος Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας