Ένα ακόμη ξενοδοχείο θα επαναλειτουργήσει στο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο έκλεισε τo 2010 λόγω της κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης – Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων συμφώνησε πριν από λίγες ημέρες προφορικά με ξένο όμιλο προκειμένου ο τελευταίος να ενοικιάσει μακροχρόνια το πρώην ξενοδοχείο «Κάνιγγος 21» που βρίσκεται στην ομώνυμη οδό.

Το Ταμείο που έχει την ιδιοκτησία του ακινήτου αναμένεται να περάσει το επόμενο διάστημα την προφορική συμφωνία προς έγκριση από τα αρμόδια όργανά του. Στη συνέχεια οι δύο πλευρές θα «κλειδώσουν», εκτός απροόπτου, τη συμφωνία με τις σχετικές υπογραφές. Ο όμιλος, με διεθνή ξενοδοχειακή δραστηριότητα, διαθέτοντας ισραηλινά και άλλα κεφάλαια, έχει στόχο να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό και επαναλειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας, δυναμικότητας 77 δωματίων, η οποία παραμένει κλειστή σχεδόν επτά χρόνια.

Στο μεταξύ, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταβίβασης του ξενοδοχείου «Λητώ» στη Χώρα της Μυκόνου στην εταιρεία Αστέρας 2020, συμφερόντων του ομίλου Δουζόγλου. Το ξενοδοχείο πωλήθηκε έναντι του ποσού των 16,9 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πέραν του «Λητώ» ο όμιλος προχώρησε πρόσφατα στην απόκτηση έκτασης στη Μύκονο στην οποία σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ακόμη τουριστικού συγκροτήματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ολοκλήρωσε την αγορά και συστάδας βιλών προς τουριστική εκμετάλλευση. Υπό τον έλεγχο του εν λόγω ομίλου έχουν περάσει, επίσης, το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά, το ξενοδοχείο «Μιστράλ» στον Πειραιά και ένα ακίνητο με δύο κτίρια επί της οδού Σταδίου, το οποίο προγραμματίζει να μετατρέψει σε τουριστικό συγκρότημα.

Εξάλλου, ο όμιλος Oceanos Hotels Group Greece, με στόχο την ενίσχυση του ιδιόκτητου χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων του, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ξενοδοχειακών μονάδων στα Χανιά. Παράλληλα διαπραγματεύεται την απόκτηση τριών μονάδων στη Σαντορίνη, ενώ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για υφιστάμενο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας