Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας , με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του πρώτου τριμήνου του 2017 για την κρουαζιέρα από την Τράπεζα της Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν έχουν περάσει λίγες μέρες από την επερώτηση που είχαμε καταθέσει στη Βουλή αναδεικνύοντας το πρόβλημα της μείωσης των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων αλλά και της έλλειψης στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , δια της Υπουργού Τουρισμού και του Υπουργού Ναυτιλίας, αμφισβήτησε τα τεκμηριωμένα στοιχεία που καταθέσαμε.

Έχει περάσει όμως ο καιρός που ο λαϊκισμός μπορούσε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση, είναι δύσκολο να αμφισβητήσει και τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το πρώτο τρίμηνο του 2017, που είναι αποκαλυπτικά:

-Οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων από 150 που ήταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα μειώθηκαν στις 92.

-Οι αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας μειώθηκαν στις 82.000 από 189.000 που ήταν πέρυσι.

-Τα έσοδα από την κρουαζιέρα παρουσιάζουν πτώση 36%!

Είναι σαφές ότι η κρουαζιέρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί στη χώρα μας με τη λογική του αυτόματου πιλότου που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Νέα Δημοκρατία έχει διαμορφώσει και καταθέσει συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, που θα μετατραπούν σε εφαρμοσμένες πολιτικές για την επόμενη μέρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας