Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας απευθύνει κάλεσμα στους επισκέπτες της Μαγνησίας να την επισκεφθούν και να αποδράσουν, καθώς είναι όπως τονίζουν «εύκολο, ασφαλές και έξυπνο και θα απολαύσουν περισσότερα γιατί οι επιχειρήσεις του Πηλίου ξέρουν να εκτιμούν αυτούς που τους στηρίζουν».

Επιπλέον εξάρουν τη σημαντική βοήθεια που έχουν από τις τοπικές αρχές και επικρίνουν το κεντρικό κράτος που έχει αποδειχθεί «αναποτελεσματικό, ασυντόνιστο και με χαρακτηριστική καθυστέρηση στο να δράσει».

Η ανακοίνωση

Σχετικά με την επιβίωση όχι μόνο του Τουρισμού, αλλά της συνολικής Τοπικής Οικονομίας στη Μαγνησία.Το κράτος δεν υποστηρίζει ουσιαστικά την προσπάθειά μας, οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας παλεύουν και μόνον οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τη διαφορά.Μετά την καταστροφή, ξεκίνησε η προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα.

Σχετικά με τη δράση της Πολιτείας.Υπάρχουν υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δημόσιων Οργανισμών που κάνουν το καθήκον τους. Δουλειά τους είναι μεν, αλλά αναγνωρίζουμε κι εκτιμούμε την υπερπροσπάθεια που κάνουν υπέρ του κοινωνικού συνόλου.Οι κεντρικές κρατικές δομές έχουν μέχρι στιγμής αποδειχθεί αναποτελεσματικές, ασυντόνιστες και πολλές φορές δρουν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Η εγκατάλειψη – μη στήριξη των εργαζομένων, η ελλιπής στήριξη των επιχειρήσεων  – ακόμα και με μέτρα που δεν έχουν οικονομικό κόστος, οι εξαγγελίες που άργησαν ή κατέστησαν ανώφελες στην εφαρμογή τους είναι κάποιες μόνο από τις δυσλειτουργίες που έχουν κοστίσει δραματικά στην επανεκκίνηση της οικονομικής ζωής στη Μαγνησία.

Οι άνθρωποι κι οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας κάνουν μεγάλη προσπάθεια, έχουν ήδη να επιδείξουν αποτελέσματα και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν κατορθώσει να επαναφέρουν τη ζωή και τη λειτουργικότητα σε κανονικά επίπεδα.

Πολλά από τα χωριά του Πηλίου είναι προσβάσιμα με τις επιχειρήσεις τους σε πλήρη λειτουργία. Προσβάσιμες και εν λειτουργία είναι πολλές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου. Σε ένα μεγάλο μέρος του και το οδικό δίκτυο του Πηλίου λειτουργεί κανονικά.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας απευθύνει κάλεσμα στους επισκέπτες της Μαγνησίας. 

Ελάτε για αποδράσεις και διακοπές στον Βόλο,στο Πήλιο και γενικότερα στη Μαγνησία.

Είναι εύκολο, ασφαλές και έξυπνο.

Όχι μόνο δεν θα σας λείψει τίποτα, αλλά θα απολαύσετε και περισσότερα, γιατί οι άνθρωποι κι οι επιχειρήσεις του Πηλίου ξέρουν να εκτιμούν όσους τις στηρίζουν.

Ακόμα κι αν υπάρχουν σημάδια που έμειναν από τη μανία της Φύσης, η περιοχή μας παραμένει υπέροχη. Οι περισσότεροι από εσάς το γνωρίζετε ήδη. Είστε όλοι εσείς που πάρα πολλά χρόνια τώρα επιλέγετε τη Μαγνησία για τις διακοπές σας, τις εκδηλώσεις, τα συνέδρια, τις αποδράσεις στη Φύση, τα αθλητικά γεγονότα, τις υπέροχες χριστουγεννιάτικες γιορτές και πολλά άλλα. Γνωρίζετε καλά ότι το Φθινόπωρο έχει τις γνωστές και λατρεμένες εικόνες, μυρωδιές, γεύσεις.

Και πάνω από όλα αυτά, είμαστε μαθημένοι να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία από τον τόπο μας και την παράδοση μας στη φιλοξενία.

Επικοινωνήστε με τις επιχειρήσεις της επιλογής σας προκειμένου να κανονίσετε μια άνετη διαμονή. Μη διστάσετε για οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσετε και με την Ένωση Ξενοδόχων στο info@travel–pelion.gr

Δεν θα σας καλούσαμε στον τόπο μας αν δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα απολαύσετε τη διαμονή σας στον Βόλο, στο Πήλιο και γενικότερα στη Μαγνησία, όπως εσείς το ονειρεύεστε κι όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Συνάντηση με τον ΕΟΤ

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη είχε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, προκειμένου να αποκατασταθεί η κακή φήμη που επικρατεί για τη Μαγνησία μετά τις δύο κακοκαιρίες.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων αναφέρεται:

«Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας της Ένωσης Ξενοδόχων για την επίλυση των προβλημάτων των επιχειρήσεων τουρισμού της περιοχής, όπως πολλοί γνωρίζετε, έγινε μια τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Μύρωνα Φλουρή, του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρου Βασιλικού και των Προέδρων των Ενώσεων Ξενοδόχων Μαγνησίας, Σκιάθου, Λάρισας και Τρικάλων. Στόχος η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, η καταγραφή των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι μετά τις καταστροφές στη Θεσσαλία, τα επείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τα άμεσα αιτήματα αρμοδιότητας όχι μόνο του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και των συναρμόδιων Υπουργείων.

Στη συνέχεια αυτής, υπήρξε άμεση ανταπόκριση του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. Δημήτρη Φραγκάκη, που οδήγησε την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου σε μια δια ζώσης συνάντηση προκειμένου να οργανωθεί άμεσα η προβολή της περιοχής μας για την αντιμετώπιση της κακής φήμης που υπέστη η περιοχή. Με τον κύριο Φραγκάκη ανανεώσαμε το ραντεβού για την άμεση εμφάνιση της περιοχής με ραδιοφωνικά spot και καταχωρήσεις στον Τύπο.

Νωρίτερα έγινε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, κυρία Θεώνη Αλαμπάση, λόγω της απουσίας του Υπουργού στο Λουξεμβούργο, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στο Υπουργείο Οικονομικών. Δυστυχώς, σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει αρνητική τάση για αποζημίωση των επιχειρήσεων με το μοντέλο Covid που είχαμε ζητήσει. Εξηγήσαμε σε όλους τους τόνους ότι υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης των επιχειρήσεων προκειμένου όπως για πολλοστή φορά έχουμε πει να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις που άνοιξαν και να βοηθήσουμε να ανοίξουν και εκείνες που έκλεισαν.

Ένα από τα θετικά της συνάντησης είναι ότι θα παραταθούν επί εξάμηνης βάσης οι τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις και οι δόσεις των ρυθμίσεων.

Αναφέραμε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τις τράπεζες, οι οποίες δεν τηρούν τις ίδιες ανακοινώσεις τους περί συμπαράστασης των επιχειρήσεων και υπόσχεση που λάβαμε από το υπουργείο και την Γενική Γραμματέα είναι ότι θα πρέπει οι επιχειρήσεις μας σε κάθε περίπτωση άρνησης της τράπεζας για συναίνεση αυτών των πράξεων να μας ενημερώνουν προκειμένου να υπάρχει παρέμβαση από το Υπουργείο Οικονομικών.

Δυστυχώς, η αίσθησή μας είναι ότι, πέρα από την υπόσχεση όπως προαναφέραμε για προβολή της περιοχής μας, φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση ουσιαστικής βοήθειας των επιχειρήσεων.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι τα μέτρα που έχουν αναγγελθεί είναι ανεφάρμοστα στην πλειονότητα των επιχειρήσεων.

Ζητήσαμε τη βοήθεια του Υπουργείου Τουρισμού για την εφαρμογή μέτρων στήριξης για τις σχολικές εκδρομές, εκδρομές των ΚΑΠΗ κ.ά.

Αναμένουμε φυσικά τη στήριξη από τα προγράμματα «Κοινωνικός Τουρισμός» και «Τουρισμός για όλους» καθώς και την εφαρμογή κάποιου δελτίου όπως για παράδειγμα “Μαγνησία Pass” και πολλά άλλα μέτρα, τα οποία αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι άμεσα εφαρμόσιμα.

Σας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία του τουρισμού και γενικότερα της οικονομίας της περιοχής μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας