Η ισχυρή και διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για ποιοτικό ελληνικό ελαιόλαδο, και τα κονδύλια, που αναμένονται τα επόμενα χρόνια από τις Βρυξέλλες για τη χρηματοδότηση της καλλιέργειας βιολογικών προϊόντων, έχει αυξήσει κατακόρυφα τη ζήτηση για οικόπεδα και χωράφια, τα οποία είναι στην ουσία ελαιώνες.

Έτσι, όπως πληροφορείται το Real Estate Daily Secret, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αγοραστών βρίσκεται η Πελοπόννησος, και, συγκεκριμένα, περιοχές της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Ηλείας, οι οποίες κυριαρχούνται από ελιές στα αγροτεμάχια.

Το ενδιαφέρον έχει δύο άξονες:

Ο πρώτος αφορά ξένους ιδιώτες, οι οποίοι αναζητούν εξοχικές κατοικίες, οι οποίες να βρίσκονται μέσα σε ελαιώνες. Κάποιοι, μάλιστα, εξ αυτών ρωτούν και για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τα ελαιόδεντρα για παραγωγή ελαιολάδου για προσωπική χρήση.

Ο δεύτερος αφορά επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι είτε έχουν ήδη σχέση και επαφή με το συγκεκριμένο προϊόν ή ευρύτερα με τον κλάδο τροφίμων και ποτών, είτε όχι, αλλά βλέπουν την ευκαιρία, που ανοίγεται στο συγκεκριμένο προϊόν.

Η ζήτηση αυτή έχει γίνει αντιληπτή από τους ιδιοκτήτες αυτών των εκτάσεων, οι οποίοι έχουν αρχίσει και βγάζουν μόνοι τους προς πώληση τα αγροτεμάχιά τους, σε τιμές, που συχνά είναι εκτός πραγματικότητας. Μάλιστα, όπως σχολίαζε στο Real Estate Daily Secret έμπειρος παράγοντας της αγοράς, πρόκειται για προσφερόμενες τιμές, οι οποίες αφορούν κανονικά μόνο πολύ ιδιαίτερες εκτάσεις, που – σε κάθε περίπτωση – βρίσκονται στο radar των ενδιαφερομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας