Αθήνα- Κουβέιτ όλο τον χρόνο δρομολογεί η Kuwait Airways, η οποία επαναφέρει φέτος μετά από 25 χρόνια το δρομολόγιο που συνδέει τις δύο πρωτεύουσες.

Η επιστροφή του εθνικού αερομεταφορέα του Κουβέιτ στην Ελλάδα ξεκίνησε πέρυσι με το δρομολόγιο Κουβέιτ – Μύκονος, το οποίο διήρκεσε από τον Ιούνιο του 2022 μέχρι τον Σεπτέμβριο. Φέτος, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της στη χώρα μας, η Kuwait Airways επανεκκίνησε το δρομολόγιο Αθήνα – Κουβέιτ, το οποίο πλέον θα εκτελεί σε 12μηνη βάση, χωρίς να μειώνει τον προσφερόμενο αριθμό θέσεων.

Στην επιστροφή της Kuwait Airways στην Ελλάδα μετά από 25 χρόνια αναφέρθηκε στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης ο πρέσβης του Κουβέιτ στην Αθήνα, Μανσούρ Σάαντ Αλ Ολάιμι. «Χάρη στην απευθείας πτήση Κουβέιτ – Ελλάδα, μια νέα ευκαιρία δημιουργείται για τις δύο χώρες που θα ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις τους και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού και του εμπορίου. Η Kuwait Airways θα συνεχίσει να πετάει κατά τη διάρκεια του χειμώνα χωρίς να περιορίζει τη χωρητικότητά της. Η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους ταξιδιώτες από το Κουβέιτ και αποτελεί και μία σημαντική πύλη εισόδου για την Ευρώπη».

Οι στόχοι της εταιρίας
Στόχο των επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας που έχει έδρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κουβέιτ είναι η αύξηση των συχνοτήτων στα υπάρχοντα δρομολόγια και η ενίσχυση της παρουσίας της Kuwait στην Ελλάδα με την προσθήκη κι άλλων προορισμών στο δίκτυό της.

Τη σημασία της αγοράς του Κουβέιτ για την Ελλάδα ανέδειξε από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Ζήκος, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΤ. «Τέτοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες είναι σημαντικές καθώς συνάδουν με τη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού να ανοίξει νέες αγορές με υψηλά εισοδηματικά κριτήρια. Το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς θα γίνει πιο ομαλά γιατί έχουμε αυτή τη στιγμή την αεροπορική σύνδεση. Συνήθως παλεύουμε να ανοίξουμε αγορές, αλλά δεν έχουμε την απευθείας πτήση, οπότε είναι στο χέρι μας να διεισδύσουμε και στη συγκεκριμένη αγορά, η οποία μας ενδιαφέρει πάρα πολύ».

«H Kuwait Airways είναι μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες του Αραβικού Κόλπου και επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά από περισσότερα από 20 χρόνια, με σταθερές πτήσεις όλο τον χρόνο, γεφυρώνοντας τους πολιτισμούς της Ελλάδας και όλης της Ανατολής», τόνισε η Κατερίνα Μούσμπε, διευθύνουσα σύμβουλος της Mideast Travel, της εταιρείας η οποία αποτελεί τον γενικό αντιπρόσωπο της αεροπορικής στην Ελλάδα και στο επίκεντρο δραστηριοποίησης της οποίας βρίσκεται η προσέλκυση υψηλού επιπέδου ταξιδιωτών στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο, δε, της ανάπτυξης της αεροπορικής στην Ελλάδα, στα σκαριά βρίσκεται και η σύναψη συμφωνίας της Kuwait Airways με την Aegean για πτήσεις με κοινό κωδικό (codeshare flights).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας