Με στόχο την ανάδειξη της Κρήτης ως ιδανικό τουριστικό προορισμό, η Περιφέρεια Κρήτης, μετά τη συμμετοχή της στην έκθεση Salon Mondial du Tourisme στο Παρίσι, τη χώρα που βρίσκεται πάντα στις τρείς πρώτες τουριστικές αγορές για την Κρήτη, συμμετείχε και στο Greek Tourism Workshop που διοργανώθηκε στη Λυών. Πρόκειται για μία προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης για αξιοποίηση όλων των εργαλείων επικοινωνίας ανάδειξης του νησιού.

Κατά τη διεξαγωγή του Workshop, η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) με ταξιδιωτικά γραφεία της ευρύτερης περιοχής της Λυών, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, με στόχο την προβολή και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη, ενώ έγινε παρουσίαση του τουριστικού της προϊόντος, προσαρμοσμένου κατάλληλα στις ανάγκες και στα πρότυπα της σύγχρονης τουριστικής αγοράς.

Η Κρήτη αποτελεί έναν σημαντικό προορισμό για τους Γάλλους τουρίστες, και οι επαγγελματίες που παρευρέθηκαν, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι για θέματα τουρισμού της περιφέρειας, έδειξαν ειδικό ενδιαφέρον για την διοργάνωση ταξιδιών που άπτονται του τουρισμού κινήτρων (incentive), του φυσιολατρικού και του περιπατητικού τουρισμού, αλλά και του πολιτιστικού τουρισμού. Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς, ο αν. προϊστάμενος της Δ/νσης Τουρισμού Νίκος Αλεξάκης και η αν. προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου Ελένη Βουγιουκαλάκη.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Κώτσογλου: «H συμμετοχή μας στο WorkShop της Λυών έκλεισε το τρίπτυχο της Top Resa και της Salon Mondial, μεγάλων εκθέσεων της Γαλλίας και του Παρισίου, αλλά είναι κι η αυτονόητη παρουσία μας σε μια αγορά όπως η γαλλική, που το 2021 είχε μια μείωση 32% σε σχέση με το 2019 και το 2022 αύξηση 5% σε σχέση με το ίδιο έτος, καλύπτοντας μια “ απόσταση” 37 ποσοστιαίων μονάδων και αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τον φιλοκρητικό της χαρακτήρα και την αγάπη της για Κρήτη, παντού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας