Ενθαρρυντικά μηνύματα και ενδιαφέρον από αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού καταγράφονται στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, το οποίο σύμφωνα με την εκτίμηση του αερολιμενάρχη Κώστα Ευσταθίου, αναμένεται να σημειώσει άνοδο της τάξης του 30% στις αφίξεις της φετινής σεζόν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Μαγνησίας “Ταχυδρόμος”, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι δύο νέες αεροπορικές γραμμές που ανοίγουν στις 29 Απριλίου και το πρόγραμμα πτήσεων αναμένεται να διαρκέσει έως τις 28 Οκτωβρίου. Ο λόγος για την απευθείας γραμμή Μόναχο – Βόλος από την Condor και την απευθείας γραμμή από Βρυξέλλες, αντίστοιχα, με την αεροπορική εταιρεία TUI Brussels.

Το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων έχει ήδη ανοίξει, ενώ στο μεταξύ εκδηλώνουν και άλλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείας ενδιαφέρον, προκειμένου να εντάξουν το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στο πρόγραμμα πτήσεων.

Τα σχόλια που διατυπώνονται από επαγγελματίες είναι θετικά, οι προσδοκίες μεγάλες, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργου Ζαφείρη, η φετινή σεζόν αναμένεται να είναι καλή, σύμφωνα με τα ενθαρρυντικά μηνύματα που καταφθάνουν από το εξωτερικό.

Βασικό ζητούμενο είναι να εδραιωθεί η συνεργασία και η απευθείας σύνδεση με Μόναχο και Βρυξέλλες, ενώ όπως υπογραμμίζει ο αερολιμενάρχης κ. Ευσταθίου «οι νέες απευθείας πτήσεις από Βρυξέλλες και Γερμανία είναι πολύ σημαντικές και μας ενδιαφέρει να εδραιωθούν». Παράλληλα ο ίδιος τονίζει ότι «πρέπει να ανοίξει, ένας προορισμός από τη Γερμανία και να αυξηθεί παράλληλα ο αριθμός πτήσεων. Αυτή τη στιγμή θα έχουμε μια πτήση την εβδομάδα από Γερμανία, μας ενδιαφέρει πάρα πολύ το Μόναχο, γιατί οι Γερμανοί είναι ένας λαός που ταξιδεύει πολύ στην Ελλάδα και είναι σημαντικό να παραμείνει ανοιχτή η γραμμή των απευθείας πτήσεων».

Αναμένονται περί τις δώδεκα πτήσεις εβδομαδιαίως από Αυστρία, Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο, από Γερμανία και Βρυξέλλες, οι οποίες θα διαρκέσουν από τα τέλη Απριλίου έως τις 28 Οκτωβρίου σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει είκοσι μέρες νωρίτερα.

«Το ζητούμενο είναι να συνεχιστεί το ενδιαφέρον», όπως αναφέρει ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, ο οποίος σημειώνει παράλληλα, ότι «είναι ενθαρρυντικά τα δεδομένα που υπάρχουν» ενώ εκφράζει την ευχή «να υπάρχει συνέχεια, με τους ίδιους ρυθμούς».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας