Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση της Ελλάδας για τον εορτασμό του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά χαιρέτισε την εκδήλωση και τόνισε ότι ξεκίνησε το Έτος Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας, μία μεγάλη γιορτή και για τις δύο χώρες που σηματοδοτεί την έναρξη μίας σειράς κορυφαίων εορταστικών εκδηλώσεων και κοινών δράσεων. Η συναυλία έλαβε μέρος στην Αίθουσα Συναυλιών του Πατριαρχικού Ναού του Σωτήρος και ο κ. Γιώργος Νταλάρας εντυπωσίασε και καθήλωσε το κοινό περίπου 1500 ατόμων.

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον Γιώργο Νταλάρα και την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας, αρμόδια για τον τουρισμό, Άλα Μανίλοβα

Συμμετείχαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ρωσίας, μέλη των διπλωματικών αποστολών ξένων χωρών, Κυβερνήτες, Περιφερειάρχες, εκπρόσωποι 16 πόλεων της Ρωσίας, επικεφαλής φορέων και οργανισμών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελλάδας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, παράγοντες της οικονομικής και τουριστικής βιομηχανίας, ηγετικά στελέχη ρωσικών ταξιδιωτικών Ομίλων και τουριστικών γραφείων, Ομογενείς και Φιλέλληνες, καθώς και εκπρόσωποι των Ρωσικών ΜΜΕ, δημοσιογράφοι και ανταποκριτές ξένου τύπου.

Στην εκδήλωση της πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα, για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας, αρμόδια για τον τουρισμό, Άλα Μανίλοβα και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας τον Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκηνυματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο Γενικό Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου, τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, ι τον Μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανάσιο και τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΟΤ Χαράλαμπο Καρίμαλη

Τη συναυλία κάλυψαν ευρέως τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Ρωσίας. Έχει λάβει εκτεταμένη δημοσιότητα και εγκωμιαστικά σχόλια στον Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ και ένας από τους πλέον καταξιωμένους Ρώσους κριτικούς, ο κ. Βαντίμ Πονομαριόφ, περιέγραψε την συναυλία ως «εμφάνιση ενός μεγάλου μετρ, μια πράξη υψηλής τέχνης», εκφράζοντας την ευχή να προκύψουν σύντομα στη Ρωσία και νέες αντίστοιχες συνεργασίες.

Σε εκδήλωση που ακολούθησε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας, ο κ. Νταλάρας ευχαρίστησε το Υπουργείου Τουρισμού και τον ΕΟΤ για την πρωτοβουλία και την υποστήριξη της διοργάνωσης και ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Τον Έλληνα κορυφαίο καλλιτέχνη συνεχάρη για την εξαιρετική του ερμηνεία και η υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδια για τον τουρισμό κα Alla Manilova που παρέστη στην εκδήλωση της Πρεσβείας. Όπως επίσης και οι εκπρόσωποι του τουρισμού της Ρωσίας εξήραν τη συμβολή υψηλού επιπέδου διοργανώσεων για την ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης και του σύγχρονου πολιτισμού της Ελλάδας στην Ρωσία και το Ρωσικό κοινό. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας