Αρνητικά ξεκίνησε η χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό σε επίπεδο ταξιδιωτικών εισπράξεων σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε  η Τράπεζα της Ελλάδας.

Τα στοιχεία δείχνουν πτώση κατά 2,4% των ταξιδιωτικών εισπράξεων τον Ιανουάριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα ακόμη και από τον Ιανουάριο του 2015.

Εξάλλου, τον Ιανουάριο, στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων, οι απαιτήσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού σημείωσαν άνοδο κατά 113 εκατ. ευρώ χωρίς αξιοσημείωτες συναλλαγές. Οι υποχρεώσεις των κατοίκων έναντι του εξωτερικού, που αντιστοιχούν σε άμεσες επενδύσεις μη κατοίκων στην Ελλάδα, αυξήθηκαν κατά 271 εκατ. ευρώ. Οι κυριότερες συναλλαγές αφορούν α) τη συμμετοχή της μητρικής εταιρίας ΝΝ Continental Europe Holdings B.V. (Ολλανδία) στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ΝΝ Ελληνική Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής και β) την εξαγορά επιπλέον μετοχών της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. από την εταιρία Apollo Investment Holdco SARL (Λουξεμβούργο).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας