Λιγότερα και μικρότερα πλοία από μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας θα ταξιδέψουν αυτή τη χρονιά στα νερά της Μεσογείου εξαιτίας της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα και δείχνουν τη μείωση που καταγράφει η κρουαζιέρα στα νησιά της Ρόδου, της Πάτμου, της Κω και της Σύμης σε σχέση με πέρσι.

Η συνολική πτώση για τα λιμάνια της χώρας, είναι πάντως μικρότερη από ό,τι προβλεπόταν, καθώς την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου, ήταν -10,7%, ενώ οι προβλέψεις ήταν για πάνω από -20%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρο Κόντε: «Παρά το γεγονός πως όλα τα μηνύματα για την κρουαζιέρα ήταν απογοητευτικά για το 2017, οι δείκτες αυτή την περίοδο εμφανίζουν αισθητή βελτίωση!

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η κατάσταση στην κρουαζιέρα παρουσιάζει μικρή, αλλά ευχάριστη βελτίωση. Ως προς τις αρχικές μας προβλέψεις, εκεί που περιμέναμε μείωση από 25 έως 30%, οι δείκτες και τα «calls» δείχνουν ότι θα πάμε καλύτερα και η μείωση κινείται μέχρι τώρα στο -10,7%.

Πάντως αφού μέχρι τώρα που διανύουμε τον Ιούλιο καλύπτουμε έστω και δειλά – δειλά τις απώλειες, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι ίσως, κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της καλοκαιρινής περιόδου κι έπειτα, να καταφέρουμε να καλύψουμε ακόμη μερικές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας