ΜΙΝΕΡΒΑ

Τα πλαστικά απορρίμματα αποτελούν μια τεράστια απειλή για το περιβάλλον και τις θάλασσές μας, τον άνθρωπο και εν τέλει τις κοινωνίες μας. Ωστόσο, στο γραμμικό μοντέλο παραγωγής όπου βασίζεται η οικονομία μας σήμερα (προμήθεια, παραγωγή, απόρριψη), το πλαστικό παραμένει σημαντικός παράγοντας επιβάρυνσης για τον πλανήτη. Η κυκλική οικονομία είναι το νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που διαμορφώνεται παγκοσμίως, το οποίο θα περιορίζει τα απόβλητα, αλλά και θα μειώνει την ανάγκη για νέους πόρους που πρέπει να αντληθούν με μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος. Η βιομηχανία τροφίμων ΜΙΝΕΡΒΑ αναλαμβάνει δράση σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση και υιοθετεί την κυκλική προσέγγιση για τη βιώσιμη ανάπτυξη, με βασικό στόχο τη χρησιμοποίηση λιγότερων πόρων για την παραγωγή και την ενίσχυση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών, που θα αποφέρουν τη μείωση των απορριμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΜΙΝΕΡΒΑ υλοποιεί ένα πρόγραμμα για τη μείωση της χρήσης πρωτογενούς πλαστικού και αύξηση της χρήσης ανακυκλωμένου πλαστικού στις συσκευασίες της. Σήμερα, χρησιμοποιεί 20% ανακυκλωμένο πλαστικό στις συσκευασίες λαδιών 1 λίτρου, με στόχο μέχρι το 2030 το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 30%. Το πρόγραμμα αφορά σε πρώτη φάση όλες τις συσκευασίες λαδιών 1 λίτρου από τα brand Μινέρβα, Χωριό, Μάνα και Νίκη (ελαιόλαδα, πυρηνέλαια, σπορέλαια), δηλαδή περίπου 3 εκατομμύρια μπουκάλια ετησίως. Η πολιτική αυτή έρχεται ως συνέχεια των διαρκών περιβαλλοντικών δράσεων της ΜΙΝΕΡΒΑ που ενισχύουν την ανακύκλωση πλαστικού. Εδώ και χρόνια, όλες οι συσκευασίες λαδιών της εταιρίας προέρχονται από 100% ανακυκλώσιμο πλαστικό.

Η βιομηχανία ΜΙΝΕΡΒΑ έχει περισσότερα από 116 χρόνια ιστορίας και σημειώνει πως όλο αυτό το διάστημα πορεύεται με βασική εταιρική αρχή τον σεβασμό στο κοινωνικό σύνολο και την προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα εφαρμόζει πολιτικές εναρμονισμένες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αειφορία σε όλο το φάσμα της γεωργικής και βιομηχανικής παραγωγής, μια στρατηγική που καθιστά την εταιρία πολύτιμο εταίρο στο διάλογο για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας