Μια νέα σειρά εκπομπών για την ελληνική κουζίνα και τις τοπικές γεύσεις ξεκινά τον Οκτώβριο στη δημόσια τηλεόραση στις ΗΠΑ (American Public Television). Πρόκειται για ένα οδοιπορικό σε περιοχές της Ελλάδας που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους και μια περιήγηση στην αυθεντική Ελληνική και Μεσογειακή διατροφή με οδηγό την Νταϊάνα Κόχυλα. Μέσα από την σειρά με τίτλο «My Greek Table with Diane Kochilas» η Νταϊάνα πρόκειται να «ταξιδέψει» το αμερικάνικο κοινό σε τοποθεσίες αλλά και γεύσεις της Ελλάδας, αναδεικνύοντας την ασύγκριτη ελληνική φιλοξενία.

Η σειρά «My Greek Table» που φέρει την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και έχει την οικονομική υποστήριξη του ΕΟΤ, αποτελείται από 13 επεισόδια ανά τηλεοπτική σαιζόν και πρόκειται να δώσει ιδιαίτερη ώθηση στην εικόνα της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στην Αμερική. Παράλληλα, μέσα από υγιεινές και νόστιμες συνταγές, αναδεικνύεται η μεγάλη ποικιλία αλλά και ποιότητα των ελληνικών προϊόντων. Στόχος της εκπομπής είναι αφενός να καθιερώσει την Ελλάδα ως γαστρονομικό τουριστικό προορισμό στο ευρύ Αμερικάνικο κοινό και αφετέρου να συντελέσει στην αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών προϊόντων προς την Αμερική.

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά δήλωσε: «Το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και εγώ προσωπικά στηρίξαμε  από την πρώτη στιγμή την εξαιρετική αυτή  ιδέα υλοποίησης κύκλου εκπομπών αφιερωμένων αποκλειστικά στην Ελλάδα, με στόχο τη δυναμική προβολή της χώρας μας και της ελληνικής γαστρονομίας στις ΗΠΑ», προσθέτοντας: «Η σειρά My Greek Table, με γυρίσματα που υποστηρίζουμε σε όλη την Ελλάδα και ξεκινά τον Οκτώβριο στο δίκτυο των σταθμών της Αμερικανικής Δημόσιας Τηλεόρασης, συνιστά τεράστια προβολή για τη χώρα μας, που  θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με δεύτερο κύκλο γυρισμάτων και εκπομπών».

«Η Ελληνική Κουζίνα είναι υγιεινή, πεντανόστιμη και προσφέρει ασύγκριτη ποικιλία προϊόντων και γεύσεων. Η εκπομπή αυτή είναι η πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου μου. Ήθελα να δείξω τον πολιτιστικό, τουριστικό και γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας στο κοινό της Αμερικής, ένα κοινό που στην πραγματικότητα γνωρίζει πολύ λίγα για την χώρα, τα προϊόντα και το τραπέζι της» αναφέρει η Νταϊάνα Κόχυλα. «Με αυτή την εκπομπή φιλοδοξώ όχι μόνο να δείξω μια άλλη Ελλάδα, αλλά και έναν εντελώς διαφορετικό γαστριμαργικό πολιτισμό που τρέφει το σώμα  και την ψυχή και στον οποίο οφείλω αυτό που είμαι σήμερα  ως άνθρωπος και ως μαγείρισσα».

Τα γυρίσματα για τον πρώτο κύκλο επεισοδίων διήρκησαν 3 μήνες. Το «My Greek Table» της πρώτης σαιζόν είναι αφιερωμένο στα πλούσια και ποιοτικά υλικά της Ελλάδας: Το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα ελληνικά τυριά, τα παραδοσιακά δημητριακά, το φύλλο, οι πίτες, το κρασί, το ούζο και το τσίπουρο είναι μερικά από τα υλικά για τα οποία η σειρά επεισοδίων ταξίδεψε στην Κρήτη, στην Σαντορίνη, στην Ικαρία, στην Λέσβο, στην Πελοπόννησο, στην Αθήνα, στον Βόλο, στο Πήλιο, στη Ήπειρο και τη Νάουσα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας