Κυνουρία

Το αεροδρόμιο της Αθήνας συνεχίζει να «ταξιδεύει» τους επισκέπτες του σε ξεχωριστούς προορισμούς της Ελλάδας, με την Νότια Κυνουρία να είναι ο έβδομος προορισμός του προγράμματος Fly me to the Moon – Sounds Greek to Me!

Η πολιτιστική παράδοση της Τσακωνιάς με τον αργαλειό, την τσακώνικη μελιτζάνα και το φαντασμαγορικό πασχαλινό έθιμο από το Λεωνίδιο με τα αερόστατα – φαναράκια στον ουρανό, συστήνονται στους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου, την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Η Τσακωνιά, με την ιδιαίτερη διάλεκτο που έχει ρίζες στην αρχαία δωρική, και το δαιδαλώδη χορό της που αναπαριστά λαβύρινθο, συμμετέχει στο πρόγραμμα Fly me to the Moon, φέρνοντας το δικό της ξεχωριστό ρυθμό στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Επιβάτες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην υφαντική τέχνη του αργαλειού αλλά και να απολαύσουν τοπικά εδέσματα.

Ακόμη, οι ταξιδιώτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου, μπαίνοντας στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα, θα δημιουργήσουν αυτοσχέδια αερόστατα – φαναράκια, αναβιώνοντας το φαντασμαγορικό έθιμο από το γραφικό Λεωνίδιο, την όμορφη πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, που προσφέρει το βράδυ της Ανάστασης ένα θέαμα ήχου και φωτός, με το ξεχωριστό χρώμα που δίνει το πέταγμα των αερόστατων στο νυχτερινό ουρανό.

Ξεδιπλώνοντας το φυσικό κάλλος, την πολιτισμική ταυτότητα, τη γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά και τη σύγχρονη εικόνα κάθε περιοχής, το Fly me to the Moon 6 – Sounds Greek to me στο αεροδρόμιο θα συνεχίσει να προσφέρει γεύση από την Ελλάδα, προσφέροντας στους ταξιδιώτες ανάλογες «ξεναγήσεις», μαζί με τους τοπικούς εκπροσώπους, τις παραδόσεις και τους ανθρώπους των τιμώμενων περιοχών της χώρας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας