Στο πλαίσιο της πράξης διατοπικής συνεργασίας για την προώθηση της υπεύθυνης αλιείας στην μεταποίηση αλιευτικών προϊόντων με συντονιστή εταίρο την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. προχωρούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση σχετικού ντοκιμαντέρ στην Αστούρια της Ισπανίας.

Ειδικότερα, η πρωτοβουλία αφορά στην παραγωγή ντοκιμαντέρ για την υπεύθυνη αλιεία με υπότιτλους σε αγγλικά και ελληνικά. Πρόκειται για οπτικοακουστικό υλικό το οποίο θα αποτυπώσει την εμπειρία που έζησαν οι Έλληνες παράκτιοι ψαράδες συναντώντας τους συναδέλφους τους στην Αστούρια της Ισπανίας και παρακολουθώντας τις πρακτικές που έχουν υιοθετήσει στην κατεύθυνση της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και του ιχθυαποθέματος, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προτύπου Αλιείας του MSC, υπεύθυνης αλιείας.

Παράλληλα θα παρουσιάζει τις μεθόδους αλίευσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι αλιείς, περιλαμβάνοντας συνεντεύξεις των αλιέων στον χώρο εργασίας τους.

Η ομάδα κινηματογραφιστών θα επισκεφθεί την Αστούρια της Ισπανίας μαζί με τα στελέχη των Ομάδων Τοπικής Δράσης και τους Έλληνες αλιείς. Το ντοκιμαντέρ θα διανεμηθεί σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε Δήμους, σε θεματικά μουσεία και τουριστικές επιχειρήσεις, σε εξειδικευμένους δημοσιογράφους, με στόχο να προβληθεί η υπεύθυνη αλιεία, να υπάρξει προβληματισμός ως προς την προστασία των οικοσυστημάτων και ευαισθητοποίηση των καταναλωτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας