Ο Δήμος Κυθήρων βρέθηκε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Ferien Messe 2018» της Βιέννης, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11-14 Ιανουαρίου 2018 στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Η έκθεση αυτή είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη στην Κεντρική Ευρώπη, καθώς σε αυτή συμμετέχουν πάνω από 850 εκθέτες από 80 χώρες, ενώ στη διάρκειά της την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες.

Τα μηνύματα που ήρθαν από την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης ήταν εξαιρετικά ευοίωνα για τη Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών ομίλων και των μεγαλύτερων αλυσίδων τουριστικών γραφείων της Αυστρίας, η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των πλέον δημοφιλών θερινών τουριστικών προορισμών για τους Αυστριακούς, παρουσιάζοντας αύξηση στις κρατήσεις της τάξης του 32,2% .

Η παρουσία του Δήμου Κυθήρων ως συνεκθέτη στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. ξεχώρισε και συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ενώ ο Δήμος  συμμετείχε αδαπάνως μετά από αίτημα του Δημάρχου προς την Υπουργό Τουρισμού.

Εκπρόσωπος του Δήμου Κυθήρων στην έκθεση ήταν η Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κα. Μαρία Κασιμάτη.

Το περίπτερο των Κυθήρων επισκέφθηκαν η Κυθήρια διευθύντρια του Ε.Ο.Τ. Αυστρίας κα. Ελένη Μελιτά, η πρέσβειρα της Ελλάδος στην Αυστρία κα. Χρυσούλα Αλιφέρη, εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και φορέων τουρισμού της Αυστρίας καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι μερικοί εκ των οποίων έχουν ήδη επισκεφθεί τα Κύθηρα στα δύο fam trips που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν ο Δήμος.

Ο Δήμος Κυθήρων στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με μεμονωμένους κυρίως επισκέπτες από την Αυστρία και τις γειτονικές της χώρες, αλλά και στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στο νησί. Η επιμήκυνση της περιόδου μπορεί να γίνει μόνο με τη συστράτευση όλων των επαγγελματιών. Βέβαια, η ανάγκη συλλογικής εκπροσώπησης τους στις εκθέσεις τουρισμού είναι πλέον αδήριτη.

Ο Δήμος θα συνεχίσει να συμμετέχει σε εκθέσεις τουρισμού σε χώρες με ποιοτικό κοινό, τις απαιτήσεις του οποίου μπορεί να καλύψει το νησί, ενώ παράλληλα προετοιμάζει και μια σειρά άλλων ενεργειών προβολής (workshops, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, events κ.λπ.) καθώς η πολιτική τουριστικής προβολής για ένα νησί που ζει κυρίως από το τουριστικό εισόδημα βρίσκεται στην κορυφή των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας