Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) έθεσε και φέτος σε ισχύ το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων των ΜΜΜ, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου. Τα δρομολόγια είναι αυξημένα σε γραμμές που εξυπηρετούν τον παραλιακό άξονα και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τα ΚΤΕΛ Κηφισού και το λιμάνι του Πειραιά, ώστε να εξυπηρετούνται κάτοικοι και τουρίστες.

Γενικά, πάντως, οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τους καλοκαιρινούς μήνες, μειώνονται έως και 36% σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων κάνει χρήση της καλοκαιρινής άδειας.

Ποιες γραμμές ενισχύονται

Στις αεροδρομιακές γραμμές Χ93, Χ95 και Χ96 που συνδέουν τον ΔΑΑ αντίστοιχα με τον Στ. Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, το Σύνταγμα και τον Πειραιά, το συγκοινωνιακό έργο κατά την περίοδο του καλοκαιριού, όλες ανεξαιρέτως τις ημέρες της εβδομάδας, ενισχύεται σε ποσοστό έως και 30% σε σχέση με το χειμερινό πρόγραμμα.

Αντίστοιχα, στις γραμμές που εξυπηρετούν τον παραλιακό άξονα, όπως η 122 (Αργυρούπολη – Σαρωνίδα), η 122Β (Βάρκιζα – Αργυρούπολη), η 171 (Βάρκιζα – Αργυρούπολη), η 304 (Νομισματοκοπείο – Βραυρώνα), η 305 (Νομισματοκοπείο – Άγιος Νικόλαος), η 330 (Κορωπί – Αγία Μαρίνα), η Α2 (Ακαδημία – Βούλα) και η Β2 (Στ. Συγρού Φιξ – Άγιος Κοσμάς), τα δρομολόγια τόσο τις καθημερινές,, όσο και τα Σαββατοκύριακα, ενισχύονται έως και 40% σε ημερήσια βάση.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο ΟΑΣΑ προχώρησε από τις αρχές Ιουνίου στην επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Χ80 «Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα EXPRESS».

Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 πραγματοποιεί δρομολόγια, συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) με την Ακρόπολη και το κέντρο του Πειραιά με αυτό της Αθήνας, ενώ διέρχεται στην επιστροφή της προς Πειραιά, από το «Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος». Η συγκεκριμένη γραμμή καλύπτει, κυκλικά, σε 60 λεπτά περίπου, απόσταση 27 χιλιομέτρων, δηλαδή, σε μισή ώρα, ο επιβάτης μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά και αντίστροφα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας