Όχι στο all inclusive λέει ο νέος Υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας

Κατά του all inclusive ο νέος Υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας  ο οποίος έχει θέσει ως στόχο να αποκτήσει η Τουρκία ποιοτικό τουρισμό.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον νέο Υπουργό Τουρισμού της γείτονα χώρας Mehmet Ersoy, η αύξηση των τουριστικών εσόδων και όχι των αφίξεων ανάγεται ως ο πρωταρχικός στόχος της νέας στρατηγικής για τον τουρισμό της Τουρκίας.

Ο ποιοτικός τουρισμός ωστόσο δεν είναι επιθυμία μόνο του νέου Υπουργού αλλά και πολλών ξενοδόχων και tour operators.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Συνομοσπονδία των Τούρκων εμπόρων και βιοτεχνών (TESK) φαίνεται πως πυροδότησε το κλίμα στέλνοντας ανοιχτή επιστολή της προς τους ξενοδόχους να εγκαταλείψουν το All Inclusive, ζητώντας να υποστηρίξουν νομοθετικά αυτήν την πρωτοβουλία.

Όπως αναφέρει η επιστολή:

 «Το Αll Ιnclusive καταστρέφει την αυθεντικότητα της Τουρκίας, του τοπικού εμπορίου, στερώντας τους τουρίστες τη δυνατότητα να μάθουν την τουρκική κουζίνα».

Τι συνιστούν οι πιο ψύχραιμοι

Όσο δεκτό και να είναι το παραπάνω επιχείρημα για το γεγονός ότι με το all inclusive οι τουρίστες δεν αφήνουν χρήματα στην τοπική αγορά τουριστικοί πράκτορες, ωστόσο, θεωρούν αβάσιμη όλη αυτή την επιχειρηματολογία λέγοντας ότι το all-inclusive είναι ένας τρόπος διακοπών που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε μεγάλες αγορές, όπως στη Βρετανία, Γερμανία και Ρωσία.

Αυτή εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύματα φανέρωναν τις υποβόσκουσες αντιδράσεις για την κατάργηση του συγκεκριμένου πακέτου διακοπών ενώ πρέπει να πούμε ότι η κατάργηση τους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτός ο τρόπος διακοπών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και οι τουρίστες εάν δεν βρουν θέρετρα All In στην Αττάλεια και στα άλλα δημοφιλή θέρετρα της ακτής του Αιγαίου θα επιλέξουν άλλες χώρες γεγονός που δεν επιθυμούν ξενοδόχοι-ιδιοκτήτες μαζικών θερέτρων, αλλά ούτε η Κυβέρνηση της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας