Χρυσό βραβείο απέσπασε το Samos Anthemis και από ένα Ασημένιο Βραβείο τα Samos Nectar, Samos Vin Doux και Samos Grand Cru στη μεγάλη οινική έκθεση BEOWINE FAIR 2018, που διοργανώθηκε στο Βελιγράδι από τις 22 έως και τις 24 Φεβρουαρίου. Η βράβευση και των τεσσάρων αυτών κρασιών που δόθηκαν για αξιολόγηση, ήρθε  έπειτα από προσεκτική αξιολόγηση 124 διαφορετικών κρασιών από 10 χώρες.

Ωστόσο, ένα επιπλέον «βραβείο» που κατόρθωσε να λάβει η σαμιακή εκπροσώπηση στην έκθεση ήταν αυτό της επισκεψιμότητας. Το περίπτερο της Sigma Oliwine που εκπροσωπεί τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στην αγορά της Σερβίας, αναδείχθηκε ως ένα από τα δέκα καλύτερα του εκθεσιακού χώρου. Με οινογευστικές παρουσιάσεις από τον διακεκριμένο sommelier Miroslav Radojcin, κατόρθωσε να συγκεντρώσει μεγάλο ποσοστό των χιλιάδων επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από την ποιότητα, αλλά και τη φρουτώδη γεύση των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου.

Στην οινική αυτή έκθεση της Σερβικής πρωτεύουσας, που βρέθηκαν φέτος περισσότεροι από 70 χιλιάδες επισκέπτες, σημειώθηκε πλήθος σημαντικών παρουσιών από εκπροσώπους των Σερβικών αλλά και των Ελληνικών αρχών, σπουδαστές οινολογίας και μελλοντικοί sommelier, μέσα ενημέρωσης αλλά και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας.

Σε τηλεοπτικό κανάλι εθνικής εμβέλειας, ο πρόεδρος της Sigma Oliwine  Bojan Domazetovic μίλησε για τα σαμιώτικα κρασιά, τη μεγάλη οινοπαραγωγική παράδοση της Σάμου, τον κόπο και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι αμπελοκαλλιεργητές του νησιού για να παράγουν το ποιοτικό Μοσχάτο σε ορεινές και ημιορεινές αναβαθμίδες, αποτελώντας τον κυρίαρχο ιστό του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας