Στις 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Sarantaporo Mountain Run, από τον Σύλλογο Απανταχού Σαρανταποριτών, ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ 1912 σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Ειδικότερα, η δράση περιλαμβάνει αγώνα ορεινού τρεξίματος 16 χιλιομέτρων και παιδικό αγώνα 1 χιλιομέτρου, με κύριο σκοπό την καλλιέργεια και διάδοση του αθλήματος, της αθλητικής δεοντολογίας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Παράλληλα, στόχος της διοργάνωσης είναι να ξεναγήσει τους επισκέπτες της περιοχής στο Σαραντάπορο και να τους εισάγει στη σημαντική ιστορία του. Η μάχη του Σαρανταπόρου που έγινε στις 9 – 10 Οκτωβρίου του 1912, ήταν μεγάλης ιστορικής σημασίας, καθώς λειτούργησε ως αρχή της απελευθέρωσης της Μακεδονίας από τους Τούρκους. Τον Ιούλιο του 1944 έγινε μάχη στην περιοχή μεταξύ των στρατευμάτων κατοχής και αντιστασιακών οργανώσεων, με τη συμμετοχή κατοίκων του χωριού και γειτονικών οικισμών, με αποτέλεσμα την καταστροφή φάλαγγας οχημάτων του εχθρού και σύλληψη Γερμανών αιχμαλώτων. Εκτός από την πολύτιμη ιστορία του, στο Σαραντάπορο συναντώνται και αρχαίοι τάφοι, θέατρο και αναθεματικές στήλες από αρχαίο οικισμό.

Επιπλέον, το πανέμορφο χωριό προσφέρει απίστευτη θέα στον ‘Όλυμπο αλλά και αναζωογονητικές περιπατητικές διαδρομές για κάθε φυσική κατάσταση.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση είναι ευρείας απήχησης και αναμένεται να προσελκύσει αθλητές και φίλους του αθλήματος από όλη την Ελλάδα συμβάλλοντας σημαντικά στην τουριστική, πολιτιστική προβολή και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Τέλος, ο αγώνας απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους αθλητές οποιασδήποτε κατηγορίας, καθώς και σε όλο το φίλαθλο κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας