Ικανοποιητικές τουριστικές ροές παρατηρήθηκαν μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου στην Πάφο σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, συγκριτικά και με την κατάσταση που επικρατούσε τον χειμώνα τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, η τουριστικές αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και σημαντικό αριθμό χωρών της κεντρικής Ευρώπης προς την Πάφο συνεχίζονται σε επίπεδα που διατηρούν σε λειτουργία την ξενοδοχειακή και ευρύτερη τουριστική βιομηχανία την περίοδο αυτή.

Χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Αυστρία, αλλά και σε μικρότερο βαθμό χώρες του νότου όπως είναι η Γαλλία και η Ιταλία, όλο και περισσότερο αποκτούν κομβικό ρόλο στο τουριστικό τοπίο της Πάφου και μάλιστα, σε αντίθεση με άλλους προορισμούς, με σταθερή ροή επισκεπτών όλο το χρόνο και όχι μόνο τα καλοκαίρια.

Ryanair
Το πτητικό πρόγραμμα της Ryanair αποτελεί την αιτία για την εκτόξευση της έλευσης επισκεπτών από την κεντρική περιοχή της γηραιάς ηπείρου. Συγκεκριμένα, ο low cost αερομεταφορέας συνδέει όλη τη χρονιά την Πάφο με δεκάδες αεροδρόμια των χωρών αυτών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι αφίξεις μόνο από την πολωνική αγορά έχουν τα τελευταία χρόνια αυξηθεί από τις 80 χιλ. του 2019, στις 120 χιλ. πέρυσι και ακόμη ψηλότερα φέτος, δεδομένου ότι την χειμερινή περίοδο 2022-2023 εκτελούνταν τουλάχιστον 12 πτήσεις την εβδομάδα με την Ryanair από πέντε πολωνικά αεροδρόμια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας