Τεράστια είναι η έκταση της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα και πολύ σκληρή η μάχη με τις φλόγες που δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές, προσπαθώντας να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς στον Εθνικό Δρυμό. Στο μέτωπο επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα με την συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες που θα «φρενάρουν» την επέκταση της φωτιάς.

Νωρίτερα, μήνυμα εκκένωσης έλαβαν στις 10:30 το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής της Αγίας Παρασκευής στο Μενίδι. Λίγο μετά ήρθε νέο μήνυμα από το 112 και για εκκένωση των περιοχών Καποτά και Λεφάντω με τους κατοίκους να καλούνται να εκκενώσουν προς το κέντρο του Μενιδίου. Το καζίνο Πάρνηθας εκκενώθηκε, ενώ νωρίτερα, σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Δραματικές οι ώρες
Η φωτιά από την Αγία Παρασκευή στο Μενίδι ανέβηκε στον βορρά προς τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και πλέον έχει ξεπεράσει τις ταβέρνες, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους Αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι Αρχές έχουν κάνει μπλόκο στους Θρακομακεδόνες ωστόσο οι προβλέψεις με την ένταση των ανέμων να φθάνει έως και τα 7 μποφόρ, είναι δυσοίωνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας