Για αφόρητες συνθήκες για τους επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» της Ναυτιλιακής εταιρίας ΑΝΕΚ κάνει λόγο η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) καθώς εδώ και τέσσερις ημέρες το σύστημα κλιματισμού δεν λειτουργεί.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ αναφέρει: “Σύμφωνα με ενημέρωση που μας έγινε στο Ε/Γ – Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» της Ναυτιλιακής εταιρίας ΑΝΕΚ δεν λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού με αποτέλεσμα τόσο οι επιβάτες όσο και το πλήρωμα να βιώνουν καθημερινά αφόρητες συνθήκες!

Ο συνεχιζόμενος καύσωνας, οι υψηλές και επικίνδυνες θερμοκρασίες οι οποίες αυξάνονται εντυπωσιακά από την λαμαρίνα στα πλοία, καθιστούν την διαβίωση αλλά και την εργασία στο πλοίο απαγορευτική!

Είναι άξιο απορίας πώς η Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων στην οποία επανειλημμένα έχουμε απευθυνθεί για συχνούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους έως τώρα δεν έχει πράξει τα αυτονόητα που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και τα καθήκοντα της.

Στο αναφερόμενο πλοίο ήδη έχουν καταγραφεί έντονες και επαναλαμβανόμενες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από δεκάδες επιβάτες αλλά το πλοίο συνεχίζει να ταξιδεύει με τα ίδια προβλήματα!

Σήμερα το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά….

Επιβάλλεται το ΥΕΝ και οι Υπηρεσίες του να κάνουν ουσιαστικό έλεγχο για την αποκατάσταση του προβλήματος…

Δηλώνουμε την πρόθεση μας εάν η καταγγελία μας αυτή δεν «πιάσει τόπο» να υπερασπιστούμε δυναμικά τα δικαιώματα των Ναυτεργατών και να μην επιτρέψουμε την εργασιακή κόλαση με αυτές τις άθλιες συνθήκες!!

Η εταιρία και το ΥΕΝ καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους!!”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας