Στοχευμένη επιχειρηματική αποστολή στους κλάδους τροφίμων και τουρισμού πραγματοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με στόχευση στους κλάδους τουρισμού και τροφίμων.

Ειδικότερα, η εν λόγω Περιφέρεια διοργάνωσε το 1ο Forum Premium Προϊόντων της, με θέμα «Στερεά Ελλάδα – Η καρδιά της γαστρονομίας, του πολιτισμού και του ευ ζην» στο ξενοδοχείο Sofitel Obelisk του Ντουμπάι. Σκοπός του Forum ήταν τόσο η διερεύνηση των δυνατοτήτων περαιτέρω προβολής και προώθησης των premium προϊόντων της Στερεοελλαδίτικης γης και των αυθεντικών τοπικών προϊόντων, όσο και η ανάδειξη των τουριστικών προορισμών, με αναφορά στο τρίπτυχο Τουρισμός-Πολιτισμός-Γαστρονομία στην Αραβική Χερσόνησο.

Στο Forum συμμετείχαν 12 επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών της Στερεάς Ελλάδας, με προϊόντα όπως ξηροί καρποί, αποξηραμένα σύκα, χυμοί, ελαιόλαδο και ελιές, μαρμελάδες και υπερτροφές, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους εδώ εισαγωγείς σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του Forum, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους παριστάμενους τουριστικούς πράκτορες το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας.

Μετά το πέρας των επιχειρηματικών συναντήσεων και της παρουσίασης, οι παριστάμενοι παρακολούθησαν ζωντανά σεμινάριο μαγειρικής από τον σεφ κ. Αλέξανδρο Σπέρχο, ο οποίος παρουσίασε πιάτα με πρώτες ύλες από προϊόντα της Περιφέρειας και ακολούθως παρατέθηκε δείπνο. Πέραν της διοργάνωσης του forum, η αποστολή από τη Στερεά Ελλάδα πραγματοποίησε επισκέψεις σε σουπερμάρκετ και εμπορικά κέντρα για να εξοικειωθούν οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις με την τοπική αγορά, ενώ κάποιες επιχειρήσεις επισκέφθηκαν τη χονδρική αγορά φρούτων και λαχανικών στο Al Aweer Market.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας