Τον προγραμματισμό δράσεων προώθησης και προβολής του κλάδου τροφίμων και ποτών για το 2024 ενέκρινε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού ύψους 250.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα λάβει μέρος, μεταξύ άλλων, στις ακόλουθες εκθέσεις τροφίμων και ποτών:

ΟΙΝΟΡΑΜΑ Ζάππειο Μέγαρο, 2 με 4 Μαρτίου. Πρόκειται για τη μεγάλη συνάντηση του ελληνικού αμπελοοινικού κλάδου και αναφέρεται μόνο στα ελληνικά κρασιά.

FOODEXPO & OENOTELIA 2024, Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, 9 με 11 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης φιλοξενείται μεγάλος αριθμός ξένων hosted buyers εμπορικών αντιπροσώπων από πολλές χώρες, με τους οποίους πραγματοποιούνται προγραμματισμένες B2B συναντήσεις, προκειμένου να συνάψουν επωφελείς εμπορικές συμφωνίες.

IFE LONDON: FOOD & BEVERAGES Εκθεσιακό Κέντρο ExCEL, Λονδίνο, 25 με 27 Μαρτίου. Πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες εκθέσεις του κλάδου τροφίμων ποτών της Ευρώπης, ενώ η Μεγάλη Βρετάνια αποτελεί σημαντική αγορά για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ Εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Παιανίας, 5 με 7 Απριλίου. Πρόκειται για ετήσια εξειδικευμένη έκθεση κυνηγιού, κυνοφιλίας, φύσης και περιπέτειας. Στη φετινή διοργάνωση, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συνδράμει την Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους, που θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο, προβάλλοντας μεταξύ των άλλων  bird watching , διαχείριση βιοποικιλότητας, δραστηριότητες στη φύση κ.α., καθώς και τα αντιπροσωπευτικότερα χαρακτηριστικά παραδοσιακά προϊόντων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

3ο SUPERFOODS FESTIVAL 2024 Εξωτερικός χώρος Ζάππειο Μέγαρο, 24 με 28 Απριλίου. Αποτελεί το γνωστό γνήσιο bazaar λιανικών πωλήσεων στο κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας και μια θεματική γιορτή για το καταναλωτικό κοινό της Αθήνας και τους επισκέπτες της, με σκοπό την παρουσίαση και την ανάδειξη προϊόντων υπερτροφών και προϊόντων μεγάλης θρεπτικής αξίας.

88η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Εκθεσιακό Κέντρο Δ.Ε.Θ. HELEXPO, 7 με 15 Σεπτεμβρίου.  Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,  είναι εκτός από τη λιανική πώληση προϊόντων, μέσω της απευθείας συμμετοχής παραγωγικών επιχειρήσεων, η προώθηση όλου του φάσματος της παραγωγικής, τουριστικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

30 η KAVALAEXPO 2024, Εκθεσιακό Κέντρο Επιμελητηρίου Καβάλας Απόστολος Μαρδύρης, Νέα Καρβάλη Καβάλας, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Καθοριστικός παράγοντας, τόσο για το εμπορικό όσο και για το τουριστικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την εν λόγω αγορά, είναι η μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καβάλας και των νησιών Βορείου Αιγαίου που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια σε ετήσια βάση, καθώς και η λειτουργία της Εγνατίας Οδού, που έχει ελαχιστοποιήσει την απόσταση όλης της Μακεδονίας και Θράκης με το λιμάνι της Καβάλας.

SIAL PARIS 2024,  Nord Villepinte, Παρίσι, 19 με 23 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου τροφίμων και ποτών παγκοσμίως μαζί με την  ANUGA Κολωνίας, που διοργανώνονται εναλλάξ κάθε δύο χρόνια.

32η DETROP & OENOSOENOS 2024 Εκθεσιακό Κέντρο Δ.Ε.Θ. –– HELEXPO, Θεσσαλονίκη, 1 με 3 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την παραδοσιακά σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου τροφίμων και ποτών της Βορείου Ελλάδος, ενώ αποτελεί τη βασικότερη συγκέντρωση επιχειρηματιών του κλάδου, σε βαλκανικό επίπεδο.

15ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ Εκθεσιακό Κέντρο Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας, Νέο Φάληρο, Αθήνα, πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου. Διαχρονικός στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είναι η προώθηση της μελισσοκομικής φυσιογνωμίας του Βορείου Αιγαίου και η καθιέρωσή του ως παραγωγική περιοχή μελισσοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με την ταυτόχρονη και ανεξάρτητη προβολή των brand names των συνεταιριστικών και επιχειρηματικών προϊόντων που θα εκτεθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας