Την προσαρμογή του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, ενόψει του καύσωνα, ζητεί από το υπουργείο Πολιτισμού η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Η ΠΕΥΦΑ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: “Συγκεκριμένα, προτείνουμε για τις ημέρες Τετάρτη-Πέμπτη 12 &13.07, οι Αρχαιολογικοί Χώροι που συγκεντρώνουν μεγάλος πλήθος επισκεπτών και έχουν και τις υψηλότερες θερμοκρασίες λόγω θέσεων όπως η Ακρόπολη Αθηνών, το Ολυμπιείο, ο Κεραμεικός, η Ακρόπολη των Μυκηνών, ο Αρχ. Χώρος Αρχαίας Ολυμπίας, ο Αρχ. Χώρος των Δελφών, η Κνωσός, ο Αρχ. Χώρος της Λίνδου κλπ, να λειτουργήσουν από 08.00πμ έως 13.00μμ, για δε την Παρασκευή 14.07 & Σάββατο 15.07, που αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα να παραμείνουν κλειστοί.

Επισημαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και ΙΔΟΧ, είναι απαραίτητο να διευκολυνθούν στα ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης.

Σε κάθε περίπτωση που τα μέτρα πρόληψης είναι ανεπαρκή και υπάρξουν προβλήματα στην υγεία των συναδέλφων, αλλά και των επισκεπτών, το Υπουργείο Πολιτισμού θα έχει πλήρως την ευθύνη”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας