Αν και ο διαγωνισμός για την πώληση του λιμανιού του Βόλου βρίσκεται ήδη στον αέρα, η προτεραιότητα το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί στο λιμάνι του Λαυρίου.

Το μοντέλο κατά πάσα πιθανότητα θα αφορά παραχώρηση τμήματος του λιμανιού και ειδικότερα του προβλήτα της κρουαζιέρας και του τερματικού σταθμού, που έχει χτιστεί εκεί τα προηγούμενα χρόνια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη δεδηλωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον από τουλάχιστον δύο μεγάλους ξένους πολυεθνικούς ομίλους κρουαζιέρας. Επιπλέον, αποτελεί βάση της Celestyal Cruises, που δραστηριοποιείται μόνο στην Ελλάδα, αλλά ανήκει σε αμερικανικό fund. Τα τιμήματα, που διαμόρφωσε ο Όμιλος Grimaldi στον οργανισμό λιμένος Ηρακλείου και Ηγουμενίτσας προσφέροντας για το κάθε ένα από αυτά €80 εκατ. για το 67% δημιουργούν υψηλές προσδοκίες και για το Λαύριο και, βέβαια, τον Βόλο.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι η κοινοπραξία των εταιρειών Grimaldi Euromed S.p.A. & Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, καταβάλλοντας €80 εκατ. για το 67% των μετοχών.

Η αξιοποίηση της ΟΛΗ Α.Ε. εντάσσεται στο ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο για την αναβάθμιση των υποδομών της Κρήτης, με την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), και του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης.

Το άλλο επενδυτικό σχήμα, που είχε καταθέσει προσφορά αποτελούνταν από την ΓΕΚ Τέρνα, την Aviareps Ελλάς και την Nectar Holdings.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας