Πορτογαλικού τουρισμού

Μπορεί το πλήθος των τουριστών που επισκέφτηκαν την Πορτογαλία το 2018 να εμφάνισε ανοδική τάση για μια ακόμη χρονιά, εντούτοις όμως το ποσοστό αύξησης του Πορτογαλικού τουρισμού κινήθηκε σε… πενιχρά πλαίσια.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (National Statistics Institute – INE), το οποίο και ελέγχει τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, οι συνολικές αφίξεις στην χώρα της Ιβηρικής ανήλθαν σε 12,8 εκατομμύρια άτομα κατά την περασμένη χρονιά. Μέγεθος, αυξημένο κατά μόλις 0,4% εν συγκρίσει με το 2017 και πολύ μακριά από την αύξηση της τάξεως του 12% από το 2016 στο 2017!

Δείγμα, πως οι ρυθμοί ανάπτυξης του Πορτογαλικού τουρισμού εμφανίζουν έντονη επιβράδυνση. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως ο Πορτογαλικός τουρισμός είχε καταφέρει να σημειώσει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ συνεχόμενων ετών ανάπτυξης (8 στη σειρά, για την ακρίβεια), γεγονός που συνέβαλε ως ένα βαθμό ώστε η χώρα να εξέλθει από την οικονομική ύφεση.

Όσο για τα έσοδα των ξενοδοχείων, εμφάνισαν άνοδο 6% κατά την διάρκεια του περασμένου έτους και διαμορφώθηκαν σε 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ επωφελούμενα κυρίως από το ισχυρό ρεύμα εσωτερικού τουρισμού. Παρόλα αυτά, και πάλι κινήθηκαν σε σαφώς πιο ήπιους ρυθμούς ανάπτυξης εν συγκρίσει με το 16% το 2017!

Η συνολική συνεισφορά του τουρισμού στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) της Πορτογαλίας κατά το 2017 ήταν της τάξεως του 17,3% ή αλλιώς 33,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί την βασική… δεξαμενή από την οποία η Πορτογαλία αντλεί εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα, ενώ ακολουθούν οι Γερμανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί και Ιρλανδοί. Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι οι προαναφερθείσες κύριες τουριστικές αγορές για το Πορτογαλικό τουριστικό προϊόν σημείωσαν λιγότερες διαμονές (σε χρονική διάρκεια) κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Στον αντίποδα, η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου υποδέχτηκε περισσότερους τουρίστες που προέρχονταν από την Βραζιλία και τις χώρες της Βορείου Αμερικής (ΗΠΑ, Καναδάς). Μάλιστα, οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ ήταν κατά 20% περισσότεροι εν συγκρίσει με το αμέσως προηγούμενο έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας