Σημαντικοί Τούρκοι, τουριστικοί πράκτορες και έγκριτοι εκπρόσωποι του τουρκικού Τύπου παρακολούθησαν την παρουσίαση της ιστορικής και οδικής διαδρομής, που συνδέει το αρχαιολογικό πάρκο της Αμφίπολης με τον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων, το βυζαντινό  Άθωνα, τα οθωμανικά Σιδηροκαύσια και την κλασσική Θεσσαλονίκη.

Η παρουσίαση και στη συνέχεια το δείπνο προς τιμήν των 15  αυστηρά επιλεγμένων προσκεκλημένων παρατέθηκαν την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού με την υποστήριξη του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Τουρκίας και του Ελληνικού Προξενείου στην Κωνσταντινούπολη. Η επιλογή της ημέρας,  λίγες ώρες πριν την έναρξη της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΕΜΙΤΤ, έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες επαγγελματίες να ενημερωθούν επαρκώς για μία πολιτιστική διαδρομή, η οποία τα επόμενα έτη αναμένεται να αποτελέσει κίνητρο πραγματοποίησης επαναλαμβανόμενων επισκέψεων στη μακεδονική γη.

Η τουρκική τουριστική αγορά διοχετεύει την περιοχή με υψηλής οικονομικής και πολιτιστικής ποιότητας ταξιδευτές, ενώ οι αφίξεις των Τούρκων στην Ανατολική Χαλκιδική παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση μετά την προώθηση στην Τουρκία του αρχαιολογικού χώρου των Σιδηροκαυσίων ως μέρους της πολιτιστικής περιήγησης με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη.

«Η άρρηκτη σχέση της ιστορίας με τη θεματική τουριστική δραστηριότητα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης «μας οδήγησε στο να ενώσουμε την πολιτιστική δυναμική των Σιδηροκαυσίων με τη χρονική της αλληλουχία. Η κοντινή Αμφίπολη και τα Αρχαία Στάγειρα αποτελούν τους κρίκους της ιστορικής διαδρομής του Αριστοτέλη και του Μεγαλέξανδρου, ο Άθωνας διαιώνισε τα βυζαντινά έτη, τα Σιδηροκαύσια μαρτυρούν το οθωμανικό της αποτύπωμα στο χρόνο και η Αρναία – ο σταθμός πριν τη Θεσσαλονίκη – απεικονίζει το σήμερα της μακεδονίτικης γης. Η πολιτιστική διαδρομή της Μακεδονικής Ιστορίας συνθέτει συνέργεια δεκάδων φορέων και τοπικών επιχειρήσεων και αποδεικνύει στην πράξη ότι «η ισχύς εν τη ενώσει» αποτελεί σήμερα κλειδί για την επιτυχία μόνο όταν αυτή διέπεται από ποιοτικά επαγγελματικούς όρους».

Η πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στην περιοχή εκπροσώπων των tour operators, που έλαβαν μέρος στην παρουσίαση, οι οποίοι αναμένεται να ακολουθήσουν τμήματα ή ολόκληρη την προαναφερόμενη διαδρομή, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου Τούρκοι εκπρόσωποι Τύπου συμφωνήθηκε να αποτυπώσουν στα δημοσιεύματά τους τις προτάσεις του τουρισμού πολυτελείας, όπως θα τις βιώσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην προαθωνική χερσόνησο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας