ΠΟΞ, Τάσιος

Σημαντικές δηλώσεις έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κος Γρηγόρης Τάσιος σε συνεντεύξεις που έχει δώσει σχετικά με την τουριστική περίοδο που διανύουμε, η οποία έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας. Όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος της ΠΟΞ η «σεζόν Covid», όπως την έχει χαρακτηρίσει θα κλείσει τον Σεπτέμβριο με χαμηλές πληρότητες. Ωστόσο εξαπέλυσε αιχμές για τα επιπλέον μέτρα προστασίας που επιβλήθηκαν σε κάποιες περιοχές, τα οποία προκάλεσαν σύγχυση στο κοινό, καθώς δημιουργήθηκε η αίσθηση επιβολής τοπικών lockdown και το γεγονός αυτό έφερε νέες ακυρώσεις στην ήδη προβληματική τουριστική περίοδο που διανύουμε.

Ο κύριος Τάσιος απέδωσε τις φήμες περί lockdown σε παραπληροφόρηση και στο γεγονός ότι οι χώρες της Βαλτικής αποφάσισαν την επιβολή καραντίνας 14 ημερών για όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από την Ελλάδα. Μιλώντας στην ΕΡΤ και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΞ σημείωσε πως η τουριστική αγορά αναμένει με αγωνία τα εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης που θα λάβει η κυβέρνηση, ιδιαίτερα όσον αφορά τον πολλαπλασιασμό  των δόσεων για την εξόφληση οφειλών προς το δημόσιο, ώστε το 2021 να είναι χρονιά επιβίωσης για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Παράλληλα τόνισε ότι τα έσοδα φέτος κυμαίνονται μόλις στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ από 18 δις που ήταν πέρυσι.

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε χθεσινές δηλώσεις του υποστήριξε ότι τα τελικά έσοδα από τον τουρισμό θα φθάσουν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και συμπλήρωσε πως αυτό το νούμερο είναι καλύτερο από το μηδέν αν δεν είχε ανοίξει καθόλου ο τουρισμός. Ο κύριος Πέτσας τόνισε πως στις 12 με 13 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα αναπτύξει όλο το πλέγμα των πολιτικών που θα στηρίζει τον κόσμο της εργασίας.

Σε δηλώσεις που έκανε που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΞ στο ΑΠΕ υποστήριξε ότι η ανάκαμψη, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έρθει στην επόμενη τετραετία και το 2021 θα είναι το έτος που οι επαγγελματίες του τουρισμού θα παλέψουν για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους.  Σύμφωνα με τον κύριο Τάσιο η μέση πληρότητα σε όλη την χώρα δεν ξεπέρασε το 35%, ενώ τα μισά ξενοδοχεία της χώρας παρέμειναν κλειστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας