Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου εγκρίθηκε το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης της πόλης της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Η απόφαση έγκρισης του Σχεδίου δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο Λέσβου για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος βελτίωσης της λειτουργικότητας και αύξησης της ελκυστικότητας της πόλης της Μυτιλήνης, που αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Σχεδίου ανέρχεται σε 10,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αποτελεί μια καινοτόμο πολιτική της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την τοπική ανάπτυξη στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Ο Δήμος Λέσβου με την παρούσα έγκριση εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση για να υλοποιήσει σημαντικό αριθμό έργων για την ανάδειξη της πόλης της Μυτιλήνης ως μια σύγχρονη, βιώσιμη και πολυλειτουργική πόλη, με ταυτόχρονη επίτευξη οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών ωφελειών».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας