Πρόεδρος ASTA: Οι ΗΠΑ, 11η σημαντικότερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου της ASTA, «Athens Destination Expo 2018» με θετικές εντυπώσεις τόσο για την αύξηση επισκεψιμότητας στη χώρα μας από αμερικανούς τουρίστες όσο και για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού γενικότερα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ASTA, κ. Zane Kerby, το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων που ξεπέρασε κάθε χρονιά τον εντυπωσίασε ενώ οι αυξημένες συμμετοχές των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων ένα μόνο μπορεί να σημαίνει. Οι επαγγελματίες από τις ΗΠΑ αναγνωρίζουν τις μεγάλες δυνατότητες αύξησης των πωλήσεών τους για Ελλάδα, είτε τώρα είτε στο μέλλον, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες στη χώρα μας. Ο κ. Kerby ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Αμερικανοί είναι η 11η σημαντικότερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα σε επίπεδο αφίξεων και η 4η σε επίπεδο εισπράξεων.

Ο πρόεδρος της ASTA δεν παρέλειψε να τονίσει στις δηλώσεις του ότι οι Αμερικανοί ταξιδεύουν πλέον περισσότερο από ποτέ στο εξωτερικό επιδιώκοντας να ανακαλύψουν νέους προορισμούς σε όλο τον κόσμο και η Ελλάδα ανταποκρίνεται στα ζητούμενά τους. Είναι μια χώρα που διακρίνεται από ασφάλεια και μπορεί να προσφέρει τουρισμό ευεξίας, πολιτισμό και αυθεντικές εμπειρίες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο συνέδριο της ASTA, «Athens Destination Expo 2018» συμμετείχαν πάνω από 500 σύνεδροι εκ των οποίων 350 Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες. Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.100 b2b συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών επαγγελματιών ενώ το ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων ήταν έκδηλο σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Το συνέδριο της ASTA διοργανώθηκε με τη συμβολή της FedHATTA, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα και την υποστήριξη του ΕΟΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας