Πρόεδρος της HOTREC ο Αλέξανδρος Βασιλικός. Πρόεδρος της HOTREC εξελέγη ομόφωνα ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, στις αρχαιρεσίες που ολοκληρώθηκαν στην Στοκχόλμη.

Ο Προέδρος του ΞΕΕ εξελέγη Πρόεδρος στη HOTREC

H HOTREC είναι η φωνή της ευρωπαϊκής Φιλοξενίας με μέλη 47 εθνικές οργανώσεις από 36 ευρωπαϊκά κράτη. Αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη η ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου της HOTREC, με την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων συναδέλφων. Εκλογή που σηματοδοτεί την αναγνώριση της συστηματικής δουλειάς του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την εκπροσώπηση του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας μας στον ευρωπαϊκό τουρισμό. Η φιλοξενία αποτελεί μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για την ευρωπαϊκή οικονομία, με 12 εκατομμύρια εργαζόμενους σε πάνω από 2.000.000 επιχειρήσεις, το 90% των οποίων είναι μικρού και μεσαίου μεγέθους ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ. Όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, η φιλοξενία είναι η ραχοκοκαλιά της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη. Σε μια συγκυρία τεκτονικών αλλαγών για τη φιλοξενία, είναι στρατηγική προτεραιότητά μας να εκπροσωπήσουμε αποτελεσματικά και υπεύθυνα τις επιχειρήσεις του κλάδου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν με επιτυχία μεγάλα ζητήματα, όπως οι πληθωριστικές πιέσεις, το ενεργειακό κόστος και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά, δυστυχώς, και τις συνέπειες ενός συνεχιζόμενου καταστροφικού πολέμου μέσα στην ίδια την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, καλούμαστε να βάλουμε τις βάσεις για μια πράσινη φιλοξενία στα χρόνια που έρχονται, ώστε να συνεχιστεί με όρους βιωσιμότητας η προσφορά του κλάδου στην Ευρώπη και στους πολίτες της».

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Βασιλικός

Παρέμβαση του ΞΕΕ για τα Πνευματικά και Συγγενικά ΔικαιώματαΟ Αλέξανδρος Βασιλικός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 από Έλληνα πατέρα, αυτοδημιούργητο ξενοδόχο και επιχειρηματία, και Γαλλίδα μητέρα, ενεργό μέλος της γαλλικής κοινότητας στην Ελλάδα. Μεγάλωσε στην Αθήνα και παρακολούθησε Γαλλο-Ελληνικό σχολείο. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά, με σπουδές στη Νάντη και στο Λονδίνο. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά, δύο γιους και μία κόρη. Σε ηλικία 24 ετών αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Operating Officer (COO) του Ομίλου AIROTEL.

Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που ακολούθησε στην Ελλάδα, καταφέρνει να διευρύνει περαιτέρω την αλυσίδα του Ομίλου, διπλασιάζοντας τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στην πόλη της Πάτρας και προσθέτοντας μια μακροχρόνια μίσθωση ξενοδοχείου στην πόλη της Καβάλας.

Ο όμιλος Airotel αντιπροσωπεύει πλέον έξι ξενοδοχεία στην Ελλάδα -στην Αθήνα, στην Πάτρα, στην Καβάλα- και περισσότερα από 500 δωμάτια στην ελληνική επικράτεια. Ο Όμιλος Airotel, υπό τη διοίκηση του Αλέξανδρου Βασιλικού, επέκτεινε τις δραστηριότητές του στην Κρήτη και «αφουγκραζόμενος» τις δυνατότητες ανάπτυξης των καλοκαιρινών κατοικιών στην Ελλάδα, επένδυσε στην αγορά, ανακαίνιση και πώληση παραδοσιακών κατοικιών σε γραφικά ορεινά χωριά. Επιπλέον, το 2007 ιδρύθηκε η Webotel Α.Ε., εταιρεία με αντικείμενο την online εκπροσώπηση ξενοδοχείων στην Ελλάδα. Παράλληλα με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, ο Αλέξανδρος Βασιλικός δραστηριοποιήθηκε εντατικά στη συλλογική εκπροσώπηση του ξενοδοχειακού κλάδου και το 2012 εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας – Αττικής – Αργοσαρωνικού, αφού είχε διατελέσει γενικός γραμματέας του ίδιου οργανισμού για τέσσερα χρόνια. Εκπροσώπησε με επιτυχία τους ξενοδόχους της πρωτεύουσας την περίοδο της κρίσης, μέσα σε πρωτοφανείς προκλήσεις για την τουριστική βιομηχανία της χώρας και την οικονομία στο σύνολό της.

“Κάθε ομάδα εργασίας και επιτροπή είναι υπεύθυνη για έναν συγκεκριμένο τομέα πολιτικής και συγκεντρώνει την τεχνογνωσία πολλών εκπροσώπων των μελών της HOTREC. ”

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπηρέτησε τον ξενοδοχειακό κλάδο και σε εθνικό επίπεδο ως Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) από το 2011 μέχρι τον Μάιο του 2017. Τον Ιανουάριο του 2018 παραιτήθηκε από τις προηγούμενες θέσεις ευθύνης του, μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Είναι ο νεότερος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου από τη δημιουργία του οργανισμού το 1935. Τον Οκτώβριο της ίδια χρονιάς, εξελέγη Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕxCom) της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας των Εθνικών Ενώσεων Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής (HOTREC). Τέλος, ως Γάλλος υπήκοος, ο Αλέξανδρος Βασιλικός κατέχει θέση Οικονομικού Συμβούλου στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα από το 2008 μέχρι και σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας