Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα, με πολλαπλά μέτωπα φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη, τη Φυλή, Ροδόπη, Αρκαδία, Χαλκιδική και άλλες περιοχές.

Ανείπωτη τραγωδία στο στο δάσος της Δαδιάς, όπου βρέθηκαν απανθρακωμένα 18 άτομα στη ευρύτερη περιοχή του Άβαντα. Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως βρέθηκαν ακόμη οκτώ νεκροί.

Η Πολιτική Προστασία στέλνει συνεχή μηνύματα μέσω του 112 στους κατοίκους των περιοχών που απειλούνται, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης συνδράμουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα όλης της χώρας για μία ακόμη ημέρα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν τιτάνια μάχη να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει στην περιοχή της Φυλής αλλά και της Αλεξανδρούπολης. Οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί, αγγίζοντας και τα 8 μποφόρ σε μερικές στιγμές, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών τόσο από αέρος όσο και από εδάφους. Πολλά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ το 112 δεν σταματά να ηχεί από τις πρωινές ώρες της ημέρας (22/8/2023).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας