Πολύ κοντά βρίσκονται οι πρώτες συμφωνίες της Fraport Greece με ξένους αερομεταφορείς. Στο πλαίσιο αυτό σε προχωρημένες συζητήσεις με την Qatar Airways για πτήσεις προς Θεσσαλονίκη και Μύκονο βρίσκεται ο διαχειριστής των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας τον περασμένο μήνα. Κατά πάσα πιθανότητα οι πτήσεις θα είναι εποχικές δίχως όμως να αποκλείεται η πτήση της Θεσσαλονίκης να είναι ετήσια.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Alexander Zinell κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης ενημέρωσης, που έγινε πρόσφατα στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, όπου παρουσιάσθηκαν τα σχέδια της Fraport για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του αεροδρομίου “Ιωάννης Καποδίστριας”. Πρωταρχικό μέλημα όπως αναφέρθηκε από εκπροσώπους της Fraport Greece είναι τις επόμενες οκτώ εβδομάδες, να γίνει ένας γενικός καθαρισμός, να βελτιωθούν τουαλέτες και γενικότερα να γίνει πιο ευχάριστη η διαμονή των επιβατών, να εγκατασταθούν νέα συστήματα ελέγχου για να μετατραπούν τα αεροδρόμια, όπως είναι όλα τα διεθνή αεροδρόμια του κόσμου.

Όσον αφορά τα σχέδια της εταιρείας για νέους τερματικούς σταθμούς ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, δήλωσε ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια αναμένετε η κατασκευή πέντε νέων τερματικών σταθμών, μεταξύ αυτών και της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece, θα κατασκευαστεί ένας νέος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου αυξάνοντας το συνολικό μέγεθος του αεροδρομίου κατά 24%, ενώ θα ανακαινιστεί ο υπάρχον τερματικός σταθμός. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών , οι οποίες περιλαμβάνουν 27% αύξηση των σταθμών Check-in, 50% αύξηση των ζωνών ασφαλείας και 33% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών.

Η κατάσταση σε πολλά από τα δεκατέσσερα αεροδρόμια είναι πολύ προβληματική, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport, άφησε ανοιχτό όμως το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί τέλος στάθμευσης στα αεροδρόμια. Τέλος υπογράμμισε ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι να εφαρμοστούν τέλη στάθμευσης στην Κέρκυρα προς αποφυγή της παρούσας άσχημης κατάστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας