Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό σε αριθμό πτήσεων, έναντι του ίδιου μήνα το 2019, παρουσιάζει η Ελλάδα τον Ιούλιο από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας αεροπορικών δεδομένων Cirium, η Ελλάδα καταγράφει αύξηση κατά 33% στις πτήσεις αυτό το μήνα, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019 (έχουν προγραμματιστεί 4.960 πτήσεις προς τη χώρα μας), ενώ πρώτη είναι η Τουρκία με αύξηση 47% έχοντας 3.586 πτήσεις. Έπεται το Μαρόκο με αύξηση 15% και 424 πτήσεις.

Οι συνολικές αναχωρήσεις από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να φτάσουν το 89% του ίδιου μήνα πριν από την Covid, με 92.404 πτήσεις που αντιστοιχούν σε περισσότερες από 16,5 εκατομμύρια θέσεις.

Αύξηση πτήσεων καταγράφεται επίσης στην Κροατία, την Πορτογαλία και τις ΗΠΑ.

Η Ισπανία κυριαρχεί ως ο κορυφαίος προορισμός αυτόν τον μήνα με 14.091 πτήσεις, αν και το σύνολο μειώθηκε κατά 6% έναντι του Ιουλίου του 2019.

Η Ιταλία και η Γαλλία συνεχίζουν επίσης να έχουν υψηλούς αριθμούς πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, όμως έναντι του 2019 παραμένει μια μείωση της τάξης του 13% και προς τις δύο χώρες.

Η Μάλτα υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση, με τις αναχωρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο να μειώνονται κατά 22% σε 424 αυτό τον μήνα, έναντι του 2019.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα την ημέρα, που έγινε γνωστή η απειλή των εργαζομένων στο Eurocontrol να πραγματοποιήσουν κύμα απεργιών αυτό το καλοκαίρι.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, αυτός ο μήνας προβλέπεται να σημειώσει τον υψηλότερο αριθμό αναχωρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Οκτώβριο του 2019, καθώς η ανάκαμψη μετά την πανδημία συνεχίζεται, υπογραμμίζει η Cirium.

Οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 11% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2022 και κατά 149% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021, καθώς οι ταξιδιώτες επιστρέφουν τόσο στα επαγγελματικά ταξίδια όσο και στα ταξίδια αναψυχής.

Το Δουβλίνο παραμένει ο πιο δημοφιλής διεθνής προορισμός με τακτικές πτήσεις, ακολουθούμενο από το Άμστερνταμ, την Πάλμα, τη Μάλαγα και το Φάρο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας