Την 48η θέση στην κατάταξη με τις 100 καλύτερες πόλεις για το 2024 καταλαμβάνει η Αθήνα, σύμφωνα με την 9η ετήσια έκθεση «World’s Best Cities for 2024» της Resonance.

Η έκθεση για το 2024 ανέλυσε πάνω από 270 πόλεις από όλο τον κόσμο, πόλεις μητροπολιτικών περιοχών με πληθυσμό άνω του ενός εκατομμυρίου, προκειμένου να διαμορφώσει την κατάταξη με τις 100 καλύτερες, αξιοποιώντας έναν συνδυασμό βασικών στατιστικών και ποιοτικών αξιολογήσεων και συστάσεων από ντόπιους και επισκέπτες σε ψηφιακά κανάλια όπως η Tripadvisor, το Google, το Facebook και το Instagram.

Η κατάταξη της Resonance επαινείται ως η πιο εμπεριστατωμένη και αξιόπιστη στον κόσμο, με το Bloomberg να την χαρακτηρίζει ως την πιο ολοκληρωμένη μελέτη του είδους της η οποία προσδιορίζει πόλεις που είναι οι πιο επιθυμητές για τους ντόπιους, τους επισκέπτες και τους επιχειρηματίες, αντί να εξετάζει απλώς τη βιωσιμότητα ή την τουριστική ελκυστικότητά τους.

Όπως αναφέρει η έκθεση, η Αθήνα, με ιστορία 2.500 ετών, είναι το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και ανθεκτική. O πληθυσμός της ανέρχεται σε 3,154 εκατ. και η κατάταξή της στους τομείς αγορών και νυχτερινής ζωής την τοποθετούν στην 19η και 22η θέση, αντίστοιχα, στον κόσμο.

Επισημαίνεται δε ότι η Αθήνα είχε μια βίαιη δεκαετία με οικονομικές κρίσεις, πυρκαγιές και την πανδημία, κάτι που κάνει την πρόσφατη ανάκαμψή της ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Οι επενδύσεις πλέον ανθίζουν, οι θέσεις εργασίας επιστρέφουν και τα επίπεδα του τουρισμού ανακάμπτουν σε επίπεδα 2019.

Γίνεται δε αναφορά στον ανανεωμένο Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ένας πεζόδρομος με δέντρα, χωρίς αυτοκίνητα, μήκους 2,5 μιλίων στους πρόποδες της Ακρόπολης που συνδέει τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης. Η Αθήνα άλλωστε βρέθηκε στη θέση 27 της κατάταξης στην κατηγορία «Αξιοθέατα & Ορόσημα».

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στο Μαρούσι είναι το νεότερο του έθνους, αναδεικνύοντας την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα, η έκθεση αναφέρει ότι η 31η θέση της πόλης στην κατάταξη των Μουσείων, πρόκειται να βελτιωθεί αρκετά σύντομα.

Ένας άλλος νέος, τεχνικά ανακαινισμένος, πολιτιστικός προορισμός είναι η Εθνική Πινακοθήκη, η οποία άνοιξε ξανά το 2021 με διπλασιασμό του μεγέθους της και άφθονο πλέον φυσικό φως που αναδεικνύει την ευρωπαϊκή τέχνη.

Επίσης η Αθήνα διαθέτει σχεδόν 300 νέα εστιατόρια και 35 νέα ξενοδοχεία στην πόλη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας