Restaurant Awards

Απονεμήθηκαν τα Food Expo Restaurant Awards στα πλαίσια της 6ης Food Expo κατά τη διάρκεια των οποίων τιμήθηκαν οι πρεσβευτές της Ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό για την συμβολή τους στη διάδοση των ελληνικών τροφίμων και ποτών.

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της πρώτης μέρας της έκθεσης, έξι σπουδαίοι σεφ και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αμερική και την Ευρώπη, ταξίδεψαν αποκλειστικά στην Ελλάδα για να μοιραστούν την εμπειρία και τη γνώση τους για την ελληνική γαστρονομία και τη θέση της στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του διάσημου Σεφ Γιώργου Καλομπάρης που δραστηριοποιείται στην Αυστραλία ο οποίος έδωσε το στίγμα των ελληνικών τροφίμων και ποτών στη μακρινή ήπειρο. Αμέσως μετά νέοι Έλληνες σεφ που εργάζονται και διακρίνονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τα δικά τους αγαπημένα ελληνικά προϊόντα, αυτά που χρησιμοποιούν στα εστιατόρια τους. Συγκεκριμένα μίλησαν οι Σεφ: Ασημάκης Χανιώτης: Executive Chef, Pied a Terre του Λονδίνο, Θάνος Φέσκος Assistant Head Chef, Geranium 3 Michelin Star της Κοπεγχάγης και ο Νικόλας Τσικνάκος Chef στο Da Mimmo στις Βρυξέλλες.

Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, δημοσιογράφος γαστρονομίας και συγγραφέας κα. Νανά Δαρειώτη κάλεσε στη σκηνή πρώτες δύο κυρίες που τιμούν την ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό. Οι γνωστές Σεφ Νταϊάνα Κόχυλα και Ντίνα Νικολάου, μίλησαν για το δικό τους αγώνα στη διάδοση των ελληνικών τροφίμων και ποτών στις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Αμέσως μετά οι τιμώμενοι καλεσμένοι της εκδήλωσης ανέβηκαν στη σκηνή και μίλησαν για την πορεία τους στο εξωτερικό αλλά και μοιράστηκαν τις σκέψεις και τις εμπειρίες του για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά. Ο κ. Νικ Λιβανός ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου Molyvos στη Νέα Υόρκη, ο Ανδρέας Μαυρομάτης ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου Le Mavrommatis στο Παρίσι, ο κ. Κωνσταντίνος Ερίνκογλου ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου Notos στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιάννης Φιλιππίδης ιδιοκτήτης του Yolenis στο Rhode Island των ΗΠΑ και οι ιδιοκτήτριες του ελληνικού εστιατορίου Evi Evane στο Παρίσι Μαρία Νικολάου και Ντίνα Νικολάου. Όλοι μίλησαν για τις δυσκολίες που συνάντησαν στην αρχή, στο να βρουν ελληνικά τρόφιμα και ποτά για τα εστιατόρια τους, για την πορεία προς την επιτυχία τους, ενώ τόνισαν την ανάγκη για ποιοτικά προϊόντα, συνέπεια στην παραγωγή και την παράδοση, καλή τιμή και σωστή συσκευασία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των τιμώμενων προσώπων, ως πρεσβευτές της Ελληνικής Γαστρονομίας. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης βράβευσε τον κ. Νικ Λιβανό, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος βράβευσε τον κ. Ανδρέα Μαυρομάτη, ο πρόεδρος της Forum A.E βράβευσε τον κ. Κωνσταντίνο Ερίνκογλου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς κ. Μιχάλης Μυτιληνάκης βράβευσε τον κ. Γιάννη Φιλιππίδη, και ο Αντιπρόεδρος της Forum κ. Θανάσης Γιαλούρης βράβευσε τις κυρίες Μαρία Νικολάου και Ντίνα Νικολάου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας