Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την τουριστική περίοδο, όσον αφορά στα αγροτουριστικά καταλύματα σε όλη την Κρήτη, με τις προκρατήσεις να εμφανίζουν άνοδο που ξεπερνάει το 10%. Αντίστοιχη ανοδική πορεία καταγράφει και η πληρότητα με το ποσοστό της να πλησιάζει το 80%.

«Οι μονάδες αγροτουρισμού της Κρήτης έχουν καθιερωθεί για ένα σημαντικό μέρος των επισκεπτών που έρχονται τα τελευταία χρόνια επαναλαμβανόμενα», τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Μονάδων αγροτουρισμού, Κορίνα Μηλιαράκη.

Πρόκειται, κυρίως για επισκέπτες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, αλλά και για όσους αρέσκονται να απολαμβάνουν τις διακοπές τους κοντά στη φύση. Παράλληλα, ο αγροτουρισμός έχει βοηθήσει στο να γίνονται γνωστά και τα προϊόντα του τόπου μας στο εξωτερικό, με τον πιο αυθεντικό τρόπο.

«Οι επισκέπτες που γνωρίζουν από κοντά τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία διαθέτουν οι αγροτουριστικές μονάδες, γίνονται οι καλύτεροι διαφημιστές». «Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί θα τα αναζητήσουν και στη χώρα τους», τόνισε ο Νίκος Μηλιαράκης, πρόεδρος του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι : «Ήρθε η ώρα τα τοπικά προϊόντα να μπουν ευρέως στα ξενοδοχεία του νησιού. Μόνο έτσι θα αποκτήσουν την υπεραξία που τους αξίζουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας