Αύξηση 22% σε σχέση με πέρυσι, παρουσιάζει η ζήτηση των Γάλλων για διακοπές στη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στα τουριστικά γραφεία της Γαλλίας.

Η Ελλάδα είναι φέτος η δεύτερη δημοφιλέστερη επιλογή των Γάλλων, μετά την Ισπανία, ενώ ακολουθούν η Ιταλία στην 3η και η Πορτογαλία στην 4η θέση.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία επαγγελματιών που εκπροσωπεί 850 γαλλικά τουριστικά γραφεία, Entreprises du Voyage, η Ν. Ευρώπη παρουσιάζει φέτος ιδιαίτερη ζήτηση από τη Γαλλία και πρόκειται να προσελκύσει την πλειονότητα των ταξιδιωτών από τη χώρα αυτή.

Μετά την Πορτογαλία, ακολουθεί η Τυνησία και το Μαρόκο, το οποίο ανακάμπτει με ταχείς ρυθμούς αυτή τη χρονιά (+211%). Ισχυρή ανάπτυξη παρατηρείται ακόμα και σε ασιατικούς προορισμούς.

Ενδεικτικά, η TUI Γαλλίας κατέγραψε διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης για Ελλάδα και +23% για Μαρόκο.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες της Γαλλίας, τα επίπεδα ζήτησης φέτος προσεγγίζουν, για πρώτη φορά, τα επίπεδα προ κρίσης, του 2008. Η κυρίαρχη τάση είναι τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Συνολικά για τον γαλλικό τουρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, παρατηρείται αύξηση 9% στον αριθμό των Γάλλων που θα ταξιδέψουν φέτος και 10% στα έσοδα.

Οι προορισμοί μεσαίων αποστάσεων έχουν αύξηση 14%, οι μακρινοί 13% και οι προορισμοί του εσωτερικού 4%.

Σύμφωνα έρευνα της εταιρίας Protourisme σε δείγμα 3.000 ατόμων, 1,2 εκατ. περισσότεροι από πέρυσι θα είναι οι Γάλλοι που θα ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, ανεβάζοντας το σύνολο σε 30 εκατ. Βοηθητικοί παράγοντες φέτος είναι η αυξημένη αγοραστική δύναμη.

Σύμφωνα με τον σπεσιαλίστα Abritel-HomeAway, ο μέσος προϋπολογισμός ταξιδιού για μια οικογένεια Γάλλων φέτος φθάνει τα 1.700 ευρώ για μέσο όρο διαμονής 12 ημερών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε εισάγετε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας